0:23

Mitä Kit Kat todellisuudessa sisältää? Yllättävä tieto suklaapatukan täytteestä herättää kysymyksiä

Videolla näytetään kätevä niksi suklaapatukan avaamiseen.

Suosittujen Kit Kat -patukoiden täyte ei sisällä ainoastaan suklaata. 

Vuosi sitten Makuja.fi uutisoi Kit Katin voittaneen äänestyksen maailman parhaan suklaapatukan tittelistä. Suklaapatukka on suosittu ympäri maailmaa, mutta tiesitkö, mistä herkun koukuttava täyte oikein valmistetaan? Vastaus ei taatusti ole sitä mitä luulit! Suosittujen, rapean vohvelisten suklaapatukoiden sisus ei nimittäin ole pelkkää suklaata.

Muutama vuosi sitten BBC:n dokumentti paljasti, että suklaapatukoiden sisus on itse asiassa tehty kierrätysmateriaalista, eli murskatuista Kit Kat -patukoista!

Vain pieni määrä uudelleen käsiteltyä suklaata

Valmistaja Nestlé ei siis heitä ylijääneitä ja viallisia suklaapatukoita pois, vaan käyttää ne nerokkaalla tavalla uusien suklaapatukoiden valmistukseen.

Valmistajan mukaan murskatut patukat eivät kuitenkaan ole täytteen pääasiallinen raaka-aine, vaan ainoastaan pieni osa sitä.

– Kit Kat -vohveleiden välissä oleva täyte on valmistettu kaakaosta, sokerista ja pienestä määrästä uudelleen käsiteltyä Kit Katia, Nestlé UK:n tiedottaja vahvistaa ja pyytää huomioimaan, että sellaisenaan uudelleenkäsitelty suklaapatukka on tuote, jota he eivät voi myydä.  

Tämän tiedon kuultuaan monet saattavat ihmetellä, miten maailman ensimmäinen Kit Kat on syntynyt, jos sen täytteeseen tulevaa raaka-ainetta ei ole ollut saatavilla.

– Kaikkien aikojen ensimmäinen erä ei sisältänyt uudelleen työstettyä Kit Katia, tiedottaja kommentoi kysymystä.

Lähde: Today 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja