Mitä Kit Kat todellisuudessa sisältää? Yllättävä tieto suklaapatukan täytteestä herättää kysymyksiä
Suosittujen Kit Kat -patukoiden täyte ei sisällä ainoastaan suklaata.
Vuosi sitten Makuja.fi uutisoi Kit Katin voittaneen äänestyksen maailman parhaan suklaapatukan tittelistä. Suklaapatukka on suosittu ympäri maailmaa, mutta tiesitkö, mistä herkun koukuttava täyte oikein valmistetaan? Vastaus ei taatusti ole sitä mitä luulit! Suosittujen, rapean vohvelisten suklaapatukoiden sisus ei nimittäin ole pelkkää suklaata.
Muutama vuosi sitten BBC:n dokumentti paljasti, että suklaapatukoiden sisus on itse asiassa tehty kierrätysmateriaalista, eli murskatuista Kit Kat -patukoista!
Vain pieni määrä uudelleen käsiteltyä suklaata
Valmistaja Nestlé ei siis heitä ylijääneitä ja viallisia suklaapatukoita pois, vaan käyttää ne nerokkaalla tavalla uusien suklaapatukoiden valmistukseen.
Valmistajan mukaan murskatut patukat eivät kuitenkaan ole täytteen pääasiallinen raaka-aine, vaan ainoastaan pieni osa sitä.
– Kit Kat -vohveleiden välissä oleva täyte on valmistettu kaakaosta, sokerista ja pienestä määrästä uudelleen käsiteltyä Kit Katia, Nestlé UK:n tiedottaja vahvistaa ja pyytää huomioimaan, että sellaisenaan uudelleenkäsitelty suklaapatukka on tuote, jota he eivät voi myydä.
Tämän tiedon kuultuaan monet saattavat ihmetellä, miten maailman ensimmäinen Kit Kat on syntynyt, jos sen täytteeseen tulevaa raaka-ainetta ei ole ollut saatavilla.
– Kaikkien aikojen ensimmäinen erä ei sisältänyt uudelleen työstettyä Kit Katia, tiedottaja kommentoi kysymystä.
Lähde: Today
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut