Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paljastus: Suosittu suklaa sisältää samaa kemikaalia kuin oksennus

Lehtikuva
Julkaistu 01.02.2017 09:28

MTV LIFESTYLE

Oletko sinä huomannut amerikkalaissuklaissa outoa sivumakua?

Amerikkalainen suklaa tunnetaan omanlaisesta makumaailmastaan. Suklaa eroaa selkeästi maultaan esimerkiksi belgialaisesta, sveitsiläisestä tai vaikka suomalaisesta suklaasta.

Moni onkin huomannut esimerkiksi amerikkalaisessa Hershey’s-suklaassa erityisen sivumaun. Jotkut pitävät siitä, toisien mielestä se on kammottava ja tuo mieleen lähinnä oksennuksen.

Daily Mail kertoo, että Hersey’s-suklaata inhoavat eivät itse asiassa ole kaukana totuudesta. Daily Mailin mukaan suklaa nimittäin sisältää samaa kemikaalia, mitä löytyy myös parmesaanijuustosta – sekä oksennuksesta.

Oksennuksen sivumaku tulee maidon käsittelyprosessissa

Hershey's suklaa Reeses kisses
Hershey's-suklaatuotteita.Shutterstock

Asiantuntijat uskovat, että jotkut suklaafirmat käsittelevät maidon prosessissa nimeltään kontrolloitu lipolyysi. Prosessi hajottaa maidon rasvahapot ja tuottaa samalla voihappoa, eli samaa kemikaalia, joka antaa oksennukselle sen tunnetun tuoksahduksen ja pisteliään maun.

Hershey’s ei ole julkisesti myöntänyt asiaa, mutta suklaa-asiantuntijoiden mukaan on selvää, että yhtiö valmistaa suklaata tavalla, joka tuottaa tätä kemikaalia. Monet muut amerikkalaiset suklaavalmistajat lisäävät asiantuntijoiden mukaan kemikaalia suoraan suklaaseen jäljitelläkseen Hershey’s-suklaan tunnettua makua. 

Lähde: Daily Mail

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Chiliruoan "salainen ainesosa" voi yllättääNyt kiistellään Oreo-kekseistä: Minkä värisiä nämä suosikkiherkut sinun mielestäsi ovat? Suklaamestari vinkkaa: Näistä merkeistä tunnistat laadukkaan suklaan – "kyllä sen eron maistaa"KitKatilta ennennäkemätön suklaauutuus – takana 13 vuoden kehitystyöMullistavaa! Tiedemiehet ovat kehittäneet täysin uudenlaisen suklaan – ensimmäinen kerta 80 vuoteenSuosikkikarkin uudet maut järkyttävät: "Tarkoitus saada ihmiset melkein oksentamaan"
SuklaaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Suklaa
  • 7.11.18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita

  • 5.11.17:31
    Leivonta

    Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!

  • 5.11.11:05
    Ruoka

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"

  • 7.10.18:46
    Takaisinvedot

    Ostitko tämän suklaalevyn? Palauta takaisin kauppaan!

  • 30.9.10:22
    Ruoka

    Aladdin- ja Paradis-konvehtirasioihin iso muutos