Uskomaton resepti: Maistaisitko sinä "pekonihilloa"?

pekoni
Pekoni taipuu myös hilloksi. Shutterstock

Pekoni ja hillo ovat kumpikin monen suomalaiset herkkua, mutta uskaltaisitko maistaa näiden kahden yhdistelmää, pekonihilloa?

Amerikkalaiset ja britit rakastavat pekonia, ja tämä on saanut aikaan paljon rakastettuja reseptejä. Yksi näistä on suomalaisen korvaan hyvin kummalliselta kuulostava pekonihillo, joka sopii monipuolisesti eri ruokien lisukkeeksi.

Martha Stewartin pekonihillo

n. 700 g pekonia ohuiksi suikaleiksi pilkottuna
4,7 dl hienonnettua salottisipulia (n. kolme suurta tai 8 pientä sipulia)
4 pientä valkosipulinkynttä
1 tl chilijauhetta
0,5 tl jauhettua inkivääriä
0,5 tl sinappijauhetta
1,2 dl bourbon-viskiä
0,6 dl vaahterasiirappia
0,8 dl sherry-viinietikkaa
0,8 dl ruskeaa sokeria

Paista puolet pekoneista pannulla keskilämmöllä kypsiksi ja laita ne talouspaperille jäähtymään. Pyyhi pannu ja paista loput pekoneista samaan tapaan. Laita myös loput pekonit talouspaperille jäähtymään. Jätä pannulle pekonin rippeet ja hieman rasvaa.

Lisää salottisipulit ja valkosipuli hienonnettuna pannulle ja paista niitä keskilämmöllä niin, että sipulit saavat pintaansa kauniin värin. Lisää joukkoon chili, inkivääri ja sinappijauhe, ja sekoita seosta noin minuutin ajan. Nosta levyn lämpöä ja lisää joukkoon viski ja vaahterasiirappi. Anna seoksen kiehahtaa. Lisää joukkoon viinietikka ja sokeri. Anna kiehahtaa uudestaan.

Säädä hellaa pienemmälle ja lisää seoksen joukkoon pekonit. Sekoittele hilloa silloin tällöin, kunnes se paksuuntuu. Tämä vie noin 10 minuuttia.

Siirrä hillo tehosekoittimeen ja hienonna sitä oman makusi mukaan. Säilytä jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat