”Lihapullia” ilman lihaa – valmista herkullisia kasvispullia

Kukkakaali ja parsakaali
Kukkakaalista ja parsakaalista valmistuvat herkulliset kasvispullat perinteisiä lihapullia korvaamaan. Shutterstock

Lihapullat ovat monen suomalaiskodin arjen klassikkoherkkua, mutta näitä arjen pelastajia on mahdollista valmistaa myös ilman lihaa.

Where Is My Spoon -sivuston ohjeella parsakaali ja kukkakaali taipuvat herkullisiksi kasvispulliksi, jotka maistuvat koko perheelle. Tuo vaihtelua arkiruokarepertuaariin ja kokeile!

Herkulliset kasvispullat

puolikas kukkakaali
puolikas parsakaali
100 g manteleita
1,2 dl leipämurua tai korppujauhoja
1,2 dl raastettua parmesanjuustoa
1,2 dl raastettua goudaa tai cheddaria
2 kananmunaa
4 valkosipulinkynttä
1 tl merisuolaa
mustapippurirouhetta

Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Pilko parsakaali ja kukkakaali pienemmiksi osiksi ja keitä niitä pienessä määrässä vettä, kunnes ne pehmenevät. Valuta kaalit hyvin ja anna niiden jäähtyä.

Mittaa tehosekoittimeen yhteensä noin 9,5 dl parsakaalia ja kukkakaalia. Hienonna kaalit ja siirrä ne toiseen astiaan.

Lisää tehosekoittimeen mantelit, leipämurut tai korppujauhot, valkosipuli, juustot, kananmunat, suola ja pippuri. Sekoita huolellisesti.

Yhdistä kaalit toisen seoksen kanssa. Pyörittele massasta noin 20 pientä pyörykkää. Purista pyöryköitä hieman, jotta niihin ei jää turhaa nestettä ja ne säilyttävät halutun muodon.

Sivele muffinivuokaan öljyä ja asettela pullat muffineille tarkoitettuihin kippoihin. Paista pyöryköitä noin 20 minuuttia, kunnes ne saavat pintaansa kauniin värin ja lämpenevät läpikotaisin.

Tarjoile kylminä tai lämpiminä. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja