”Lihapullia” ilman lihaa – valmista herkullisia kasvispullia

Kukkakaali ja parsakaali
Kukkakaalista ja parsakaalista valmistuvat herkulliset kasvispullat perinteisiä lihapullia korvaamaan. Shutterstock

Lihapullat ovat monen suomalaiskodin arjen klassikkoherkkua, mutta näitä arjen pelastajia on mahdollista valmistaa myös ilman lihaa.

Where Is My Spoon -sivuston ohjeella parsakaali ja kukkakaali taipuvat herkullisiksi kasvispulliksi, jotka maistuvat koko perheelle. Tuo vaihtelua arkiruokarepertuaariin ja kokeile!

Herkulliset kasvispullat

puolikas kukkakaali
puolikas parsakaali
100 g manteleita
1,2 dl leipämurua tai korppujauhoja
1,2 dl raastettua parmesanjuustoa
1,2 dl raastettua goudaa tai cheddaria
2 kananmunaa
4 valkosipulinkynttä
1 tl merisuolaa
mustapippurirouhetta

Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Pilko parsakaali ja kukkakaali pienemmiksi osiksi ja keitä niitä pienessä määrässä vettä, kunnes ne pehmenevät. Valuta kaalit hyvin ja anna niiden jäähtyä.

Mittaa tehosekoittimeen yhteensä noin 9,5 dl parsakaalia ja kukkakaalia. Hienonna kaalit ja siirrä ne toiseen astiaan.

Lisää tehosekoittimeen mantelit, leipämurut tai korppujauhot, valkosipuli, juustot, kananmunat, suola ja pippuri. Sekoita huolellisesti.

Yhdistä kaalit toisen seoksen kanssa. Pyörittele massasta noin 20 pientä pyörykkää. Purista pyöryköitä hieman, jotta niihin ei jää turhaa nestettä ja ne säilyttävät halutun muodon.

Sivele muffinivuokaan öljyä ja asettela pullat muffineille tarkoitettuihin kippoihin. Paista pyöryköitä noin 20 minuuttia, kunnes ne saavat pintaansa kauniin värin ja lämpenevät läpikotaisin.

Tarjoile kylminä tai lämpiminä. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!