Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porsaan minipurilaiset barbecuekastikkeella

Julkaistu 27.02.2013 13:10

AINEKSET

  • 4 rasvareunuksetonta, savustettua fileepekoniviipaletta hienoksi pilkottuna
  • Oliiviöljyä paistamiseen
  • 1 banaanisalottisipuli kuorittuna ja hienoksi pilkottuna
  • 1 tl savustettua paprikajauhetta
  • 500 g porsaan jauhelihaa

BARBECUEKASTIKE

  • Oliiviöljyä paistamiseen
  • 1 pieni sipuli kuorittuna ja hienoksi kuutioituna
  • 2–3 valkosipulinkynttä hienoksi pilkottuna
  • Merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 tl savustettua paprikajauhetta
  • 1 rkl siideriviinietikkaa
  • 2 tl worcesterkastiketta
  • 6 rkl ketsuppia

TARJOILUUN

  • Miniburger-sämpylöitä
  • Pikkusalaatin lehtiä suikaloituna
  • Savustettuja cheddarjuustoviipaleita (esimerkiksi omenapuun hakkeella savustettua)
  • Tomaattiviipaleita

Valmistusohje

1. Tee ensin barbecuekastike. Kuumenna öljy paistin­pannussa, lisää sipuli ja valkosipuli, hieman mausteita ja sokeri ja paista viisi minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmentyneet. Sekoita joukkoon paprikajauhe. Kypsennä 10–15 minuuttia, kunnes sipuli alkaa karamellisoitua, lisää viinietikka ja anna viinietikan kiehua pois parin minuutin ajan. Lisää worcesterkastike ja ketsuppi, sekoita hyvin ja kypsennä kahdeksan minuuttia, kunnes kastike on redusoitunut juuri ja juuri juoksevaksi. Tarkista maku ja lisää mausteista tarvittaessa. Ota paistinpannu liedeltä ja laita syrjään.

Nämä minihampurilaiset ovat kerrassaan upeita. Niissä on pekonin ja paprikajauheen tuomaa savun makua ja kotitekoisen barbecuekastikkeen makeutta ja happamuutta. Monet lisäävät hampurilaisiinsa aivan liian monia elementtejä ajatellen, että se parantaa makua, mutta totuus on, että kun on kyse hampurilaisista, vähemmän on enemmän. Luota tässä minuun.

2. Samaan aikaan, kun barbecuekastike redusoituu, aloita hampurilaislihan valmistelu. Paista pekonia öljytyllä paistinpannulla noin viisi minuuttia, kunnes se on lähes täysin kypsää. Lisää salottisipuli ja jatka paistamista viisi minuuttia, kunnes salottisipuli on pehmeää ja pekoni rapeaa. Sirottele sekaan savustettu paprikajauhe ja sekoita hyvin. Jatka kypsentämistä 1–2 minuuttia, ota pannu liedeltä ja valuta ylimääräinen rasva talouspaperiin.

3. Mausta jauheliha ja sekoita paistetun salottisipulin ja pekonin kanssa hyvin. Muotoile seoksesta golfpallon kokoisia pyöryköitä ja litistä ne pihveiksi.

4. Kuumenna isossa, paksupohjaisessa paistinpannussa hieman öljyä. Mausta pihvit ja paista niitä 1–2 minuuttia kummaltakin puolelta vallellen päälle paistolientä, kunnes ne ovat kauttaaltaan kypsiä ja saaneet väriä. Ota pannu liedeltä ja jätä pihvit lepäämään siihen. Laita jokaisen pihvin päälle juustoviipale ja anna niiden sulaa hieman.

5. Kerrosta pihvit minisämpylöihin yhdessä barbecuekastikkeen, salaatin ja tomaattiviipaleiden kanssa. Jäljelle jäänyt barbecuekastike säilyy jääkaapissa hyvin. Tarjoile heti.

Resepti on kirjasta Gordon Ramsay - Kokkauksen taito. (Readme.fi 2013)

Lisää aiheesta:

Ylellinen kanakastike valmistuu todella helposti ihan perusraaka-aineista – testaa!Jamie Oliver ylistää unohtumatonta pastavuokaa – lihapullat tomaattikastikkeessa yllättävällä tavalla: "Sinun täytyy kokeilla tätä"Helppo broileriruoka, josta ei makua puutu – tätä 12 valkosipulinkynnen reseptiä on pakko kokeilla!Kiillotetut kananjalat, vihanneksia, pastaa ja mustia papujaPollo Don CorleoneGordonin italialaiset lihapullat
HampurilainenGordon RamsayVideoreseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen
  • 28.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan dippiburgerit

  • 26.01.202213:07
    Pääruoat

    Oklahoma Onion Burger – Antti Suikkarin sipulihampurilainen

  • 27.08.202008:57
    Pääruoat

    Fisuburgeri – helppo kalahampurilainen Itämeren kalasta

  • 30.01.202009:47
    Sämpylät

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät

  • 23.01.202012:32
    Lisäkeruoat

    Perus glaseerauskastike burgeripihvillle