Uskomaton keksintö: Valmistetaanko pian entistä "terveellisempää ja maukkaampaa" suklaata?

Fazer suklaa
Fazer

Philadelphialaisen Templen yliopiston suklaakeksintö saattaa ajan saatossa mullistaa suklaan myynnin.

Amerikkalaisyliopistossa on oivallettu, millaisella keinolla olisi mahdollista valmistaa tulevaisuudessa entistä vähärasvaisempaa suklaata. Tähän asti tavallinen suklaa on sisältänyt noin 40 prosenttia rasvaa, sillä muutoin sitä ei ole saatu pysymään tarpeeksi helposti juoksevassa muodossa valmistuksen aikana.

Lupaavia tutkimustuloksia saatiin yliopistossa, kun tutkittiin sitä, kuinka sähkön avulla voidaan vaikuttaa siihen, kuinka suklaa sulaa. Tutkimuksissa saatiin selville, että sähkön avulla suklaasta voidaan muodostaa entistä juoksevampaa sekä entistä vähärasvaisempana.

Tutkimuksen myötä on mahdollista, että sähkön avulla jatkossa suklaasta voitanee jatkossa tehdä kahdeksan prosenttia vähemmän rasvapitoista. Tämä merkitsee, että suklaa voisi sisältää 32 prosenttia rasvaa.

– Odotamme, että jatkossa saadaan entistä terveellisempää ja maukkaampaa suklaata, tutkijat toteavat.

Lähde: The Verge

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja