Uskomaton keksintö: Valmistetaanko pian entistä "terveellisempää ja maukkaampaa" suklaata?
Philadelphialaisen Templen yliopiston suklaakeksintö saattaa ajan saatossa mullistaa suklaan myynnin.
Amerikkalaisyliopistossa on oivallettu, millaisella keinolla olisi mahdollista valmistaa tulevaisuudessa entistä vähärasvaisempaa suklaata. Tähän asti tavallinen suklaa on sisältänyt noin 40 prosenttia rasvaa, sillä muutoin sitä ei ole saatu pysymään tarpeeksi helposti juoksevassa muodossa valmistuksen aikana.
Lupaavia tutkimustuloksia saatiin yliopistossa, kun tutkittiin sitä, kuinka sähkön avulla voidaan vaikuttaa siihen, kuinka suklaa sulaa. Tutkimuksissa saatiin selville, että sähkön avulla suklaasta voidaan muodostaa entistä juoksevampaa sekä entistä vähärasvaisempana.
Tutkimuksen myötä on mahdollista, että sähkön avulla jatkossa suklaasta voitanee jatkossa tehdä kahdeksan prosenttia vähemmän rasvapitoista. Tämä merkitsee, että suklaa voisi sisältää 32 prosenttia rasvaa.
– Odotamme, että jatkossa saadaan entistä terveellisempää ja maukkaampaa suklaata, tutkijat toteavat.
Lähde: The Verge
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut