Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uskomaton keksintö: Valmistetaanko pian entistä "terveellisempää ja maukkaampaa" suklaata?

Fazer
Julkaistu 22.06.2016 21:15

MTV LIFESTYLE

Philadelphialaisen Templen yliopiston suklaakeksintö saattaa ajan saatossa mullistaa suklaan myynnin.

Amerikkalaisyliopistossa on oivallettu, millaisella keinolla olisi mahdollista valmistaa tulevaisuudessa entistä vähärasvaisempaa suklaata. Tähän asti tavallinen suklaa on sisältänyt noin 40 prosenttia rasvaa, sillä muutoin sitä ei ole saatu pysymään tarpeeksi helposti juoksevassa muodossa valmistuksen aikana.

Lupaavia tutkimustuloksia saatiin yliopistossa, kun tutkittiin sitä, kuinka sähkön avulla voidaan vaikuttaa siihen, kuinka suklaa sulaa. Tutkimuksissa saatiin selville, että sähkön avulla suklaasta voidaan muodostaa entistä juoksevampaa sekä entistä vähärasvaisempana.

Tutkimuksen myötä on mahdollista, että sähkön avulla jatkossa suklaasta voitanee jatkossa tehdä kahdeksan prosenttia vähemmän rasvapitoista. Tämä merkitsee, että suklaa voisi sisältää 32 prosenttia rasvaa.

– Odotamme, että jatkossa saadaan entistä terveellisempää ja maukkaampaa suklaata, tutkijat toteavat.

Lähde: The Verge

Lisää aiheesta:

Kuitupitoinen ja kaloriton tuote, joka lupaa tehdä mistä tahansa ruoasta terveellisen – tässäkö ratkaisu kasvavaan terveysongelmaan?
Maistuuko suklaa tulevaisuudessa samalta? Tutkijat huomasivat yllättävän ilmiön
Kiista limujen terveellisyydestä yltyy: Kannattaako valita light- vai sokeriversio?
Suklaan valmistamisessa tehtiin läpimurto – vaikuttaa merkittävästi kalorimäärään
Yllättävä tutkimustulos: Suklaa onkin täydellinen aamupala?
Mullistaako uusi keksintö laihdutuksen? Muuttaa terveellisen ruoan maun!
SuklaaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Suklaa
  • 26.11.06:47
    Makeiset

    Joulukonvehteja ja -makeisia jopa puolet halvemmalla kaupasta – tiesitkö tämän kikan?

  • 7.11.18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita

  • 5.11.17:31
    Leivonta

    Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!

  • 5.11.11:05
    Ruoka

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"

  • 7.10.18:46
    Takaisinvedot

    Ostitko tämän suklaalevyn? Palauta takaisin kauppaan!