Mullistaako uusi keksintö laihdutuksen? Muuttaa terveellisen ruoan maun!
Tutkijat ovat löytäneet seitsemän luonnollista, aromaattista molekyyliä, jotka voivat huijata aivot luulemaan ruoan olevan suolaista, makeaa tai rasvaista.
Tutkijat ovat ensimmäistä kertaa pystyneet erottamaan molekyylejä, jotka voivat huijata aivoja luulemaan ruokaa epäterveelliseksi ja herkulliseksi.
– Monet kuluttajat tietävät, että heidän pitäisi syödä terveellisemmin, eli ruokaa, jossa on vähemmän suolaa, rasvaa ja sokeria, kertoi tutkija Thierry Thomas-Danguin.
Tämä ei kuitenkaan toteudu, sillä epäterveellinen ruoka maistuu usein terveellistä ruokaa paremmalta.
– Tutkimustulostemme perusteella uskomme, että aromit voivat auttaa kompensoimaan terveellisestä ruoasta puuttuvaa rasvan, sokerin ja suolan makua ja siten terveellisistä ruoista voidaan tehdä houkuttelevampia kuluttajille.
Aromeilla ja tuoksuilla on tärkeä rooli siinä, miten koemme ruoan. Kun esimerkiksi nenä on tukossa, ei ruoka maistu yhtä hyvältä kuin normaalisti.
Tutkimus julkaistaan American Chemical Societyn kokouksessa 25. elokuuta.
Lähde: Science Daily
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa