Mullistaako uusi keksintö laihdutuksen? Muuttaa terveellisen ruoan maun!

roskaruoka2
Shutterstock

Tutkijat ovat löytäneet seitsemän luonnollista, aromaattista molekyyliä, jotka voivat huijata aivot luulemaan ruoan olevan suolaista, makeaa tai rasvaista.

Tutkijat ovat ensimmäistä kertaa pystyneet erottamaan molekyylejä, jotka voivat huijata aivoja luulemaan ruokaa epäterveelliseksi ja herkulliseksi.

– Monet kuluttajat tietävät, että heidän pitäisi syödä terveellisemmin, eli ruokaa, jossa on vähemmän suolaa, rasvaa ja sokeria, kertoi tutkija Thierry Thomas-Danguin.

Tämä ei kuitenkaan toteudu, sillä epäterveellinen ruoka maistuu usein terveellistä ruokaa paremmalta.

– Tutkimustulostemme perusteella uskomme, että aromit voivat auttaa kompensoimaan terveellisestä ruoasta puuttuvaa rasvan, sokerin ja suolan makua ja siten terveellisistä ruoista voidaan tehdä houkuttelevampia kuluttajille.

Aromeilla ja tuoksuilla on tärkeä rooli siinä, miten koemme ruoan. Kun esimerkiksi nenä on tukossa, ei ruoka maistu yhtä hyvältä kuin normaalisti.

Tutkimus julkaistaan American Chemical Societyn kokouksessa 25. elokuuta.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja