Suklaan valmistamisessa tehtiin läpimurto – vaikuttaa merkittävästi kalorimäärään

suklaa
Shutterstock

Suklaapatukka saattaa sisältää tulevaisuudessa reilusti vähemmän sokeria, mutta maistua yhtä hyvältä kuin aiemmin, kertoo Nestlé. Tämä tarkoittaa luonnollisesti sitä, että tulevaisuudessa suklaa saattaa sisältää entistä vähemmän kilokaloreita.

Suklaanvalmistaja Nestlén kehittämä uusi valmistuskeino voi mahdollistaa sen, että vaikka suklaaseen lisättäisiin on reilusti vähemmän sokeria kuin aikaisemmin, kieli maistaa suklaan lähes yhtä makeana kuin mihin on totuttu. Tutkimuslöydöksen toiminta perustuu siihen, että sokerin rakennetta muokataan uudella tavalla. 

– Tämä on todella uraauurtava tutkimus. Tutkijamme ovat löytäneet täysin uuden tavan käyttää perinteisiä, luonnollisia aineisosia. Se luo mahdollisuuden vähentää sokerin kokonaismäärää makeisissamme jopa 40 prosenttia, Nestlén teknologiajohtaja Stefan Catsicas kertoo.

Nestlé on patentoimassa tutkimuslöydöksensä ja alkaa käyttää nopeasti liukenevaa sokeria makeisissaan vuodesta 2018 eteenpäin. 

Lähde: Nestlé 

***


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja