Mainos

Yllättävä tutkimustulos: Suklaa onkin täydellinen aamupala?

Syracusen yliopiston tutkimustulokset yllättävät toden teolla – suklaa onkin täydellinen aamiainen?

Vastikään paljastui että sokeriteollisuus on onnistunut muokkaamaan tutkimustuloksia omaksi edukseen ja se on vaikuttanut ravitsemussuosituksiin vuosikymmeniä – Syracusen yliopiston tuore tutkimus olisi helppoa heittää jonon jatkoksi, sen verran erikoiselta sen tulokset vaikuttavat. 

Tutkimuksen mukaan suklaa vaikuttaa kognitiiviseen suorituskykyymme ja sen säännöllinen nauttiminen voi vaikuttaa merkittävästi muisti- ja ajatustoimintaan. Tutkimukseen osallistui lähes 1 000 ihmistä ja he olivat iältään 23–98-vuotiaita. 

Sokeroimaton suklaa on tunnettu hyvää tekevistä vaikutuksistaan jo vuosisatoja ja nykyään se luokitellaankin varsinaiseksi superruoaksi. Suklaan tulisi kuitenkin olla sokeroimatonta ja vahvaa raakasuklaata, ei tavallista kaupan hyllyltä löytyvää patukkaa.  

Vuonna 2012 Tel Avivin yliopiston työntekijät paljastivat syövänsä suklaata joka aamu. Heidän mukaansa se auttoi heitä keskittymään työhönsä paremmin, minkä lisäksi heidän tutkimustulostensa mukaan suklaan syönti auttoi pudottamaan painoa. 

– Kun heräät aivosi tarvitsevat energiaa nopeasti, kertoo bestseller-kirjailija ja tutkija Daniela Jakubowicz From the Grapevine -sivustolla. 

– Aamulla kehosi pystyy hyödyntämään saamansa kalorit tehokkaasti, mutta myöhemmin päivällä kun syöt se varastoituu helpommin rasvaksi. Tämä voi lihottaa, vaikka söisitkin vähemmän. 

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja