Unohda kahvi! Näistä juomista saa paljon energiaa

shutterstock_86000620
Punajuurimehun nauttiminen on oivallinen keino virkistää oloa.

Ota selvää, millaisilla terveellisillä juomilla on helppo korvata kahvi – ja silti piristyä!

Moni turvautuu kahvikupilliseen heti, kun energiat tuntuvat olevan vähissä. Kahvin voi kuitenkin korvata myös muilla juomilla, joista saa paljon energiaa.

Omena-sitruuna-inkiväärimehu

Itsetehty mehu, joka sisältää omenaa, sitruunaa ja inkivääriä on loistava tapa virkistää kehoa ja mieltä. Tämä mehu sisältää raaka-aineidensa ansiosta myös terveellisiä A, B- ja C-vitamiineja, jotka auttavat myös puhdistamaan kehoa.

Vihreä tee -smoothie

Jos tuntuu siltä, ettei mieli tunnu virkistyvän ilman kofeiinia, voi kahvin sijaan turvautua myös vihreään teehen. Sen sijaan, että teen nauttisi sellaisenaan, voi sen sekoittaa muun muassa smoothien joukkoon. Herkullinen smoothie syntyy esimerkiksi vihreästä teestä, kanelista, hunajasta, puolikkaasta banaanista ja mantelimaidosta.

Punajuurimehu

Tutkimuksista on saatu viitteitä siitä, että punajuuri voi auttaa lisäämään energiatasoja. Tästä syystä myös monet urheilijat turvautuvat punajuureen ennen tärkeitä liikuntasuorituksia.

Kurkkumehu

Kurkku on yksi aliarvostetuimmista kasviksista, vaikka se sisältää antioksidantteja sekä muun muassa B-vitamiinia. B-vitamiinit auttavat muun muassa virkistymään. Kurkusta valmistuu herkullinen mehu esimerkiksi yhdessä pinaatin, kaalin ja sellerin kanssa.

Osittainen lähde: Popsugar 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja