Suojaa sairauksilta ja kirkastaa ihoa – juotko jo tätä maailman terveellisintä teelajiketta?

Näin syntyy maailmalla trendaava punajuurilatte 1:10 Näin syntyy maailmalla trendaava punajuurilatte

Jos haluat parantaa terveyttäsi mahdollisimman nautinnollisella tavalla, ota rooibos-tee osaksi päivittäisiä rutiinejasi. 

Video: Oletko jo maistanut kahvin astetta terveellisempää versiota – punajuurilattea? 

Rooibos-teetä kutsutaan maailman terveellisimmäksi teelajikkeeksi, eikä suotta! 

Rooibos-tee sisältää runsaasti kivennäisaineita, kuten rautaa, kaliumia ja kalsiumia, mutta myös hyvän määrän C-vitamiinia. Mutta toisin kuin musta tee, rooibos sisältää hyvin vähän tanniineja. Tanniini on luonnossa esiintyvä yhdiste, jota esiintyy erityisesti mustassa teessä, kahvijuomissa ja viineissä. Vaikka teen sisältämät tanniinit antavat juomalle makua, ne sitovat myös kivennäisaineita ja saattavat haitata raudan imeytymistä.

Rooibos-tee sopiikin siis sinulle, joka haluat nauttia terveellistä juomaa ilman katkeraa makua.

Uskotaan parantavan hiusten ja ihon kuntoa 

Hivenaineiden lisäksi kyseisellä teellä on tutkitusti aineenvaihduntaa kiihdyttäviä vaikutuksia, ja monissa Aasian maissa rooibos-teetä nautitaan sen kauneuteen liittyvien hyötyjen vuoksi. Sen uskotaan muun muassa hidastavan ikääntymistä, kirkastavan ihoa ja parantavan hiusten kuntoa.

Rooibosta on lisäksi käytetty jo pitkään taistelussa erilaisia sairauksia vastaan sen sisältämien antioksidanttien vuoksi. 

Terveysjuoma, jota voit nauttia monella tapaa

Tätä terveysjuomaa voit nauttia huoletta niin monta kupillista päivässä kuin mielesi tekee, sillä rooibos-tee ei sisällä lainkaan kofeiinia. Kofeiinittomuutensa ansiosta se sopii hyvin niin odottaville äideille kuin lapsille.

Jos rooibos-tee ei ole sinulle tuttu, ota juoma viimeistään nyt osaksi päivittäisiä rutiinejasi. Kokeile nauttia rooibos-teetä niin kylmänä kuin kuumana, maidolla tai ilman. Se sopii erinomaisesti nautittavaksi myös sitruunaviipaleen tai raastetun inkiväärin kanssa.

Mikään ei estä sinua myöskään käyttämästä kylmää teetä smoothieiden ainesosana. 

Lähteet: Health, Healthline

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!