10 parasta aamujuomaa – kiihdytä aineenvaihduntaa ja rasvanpolttoa

kurkkuvesi
Shutterstock

Jos haluat pudottaa painoa ja polttaa rasvaa, on tärkeää kiinnittää huomiota myös juomavalintoihin.

Unohda sokeripitoiset virvoitusjuomat ja siemaile näitä aineenvaihduntaa tehostavia juomia:

1. Omena-kanelivesi

Omenalla ja kanelilla maustettu vesi puhdistaa kehoa ylimääräisistä myrkyistä ja tehostaa aineenvaihduntaa. Omena on yksi parhaista hedelmistä laihduttajalle, sillä se sisältää ruoansulatusta vauhdittavaa pektiiniä. Kanelilla on sen sijaan termogeenisiä ominaisuuksia, jotka auttavat kaloreiden poltossa.

2. Punajuuri-, porkkana- ja omenamehu

Luonnolliset täysmehut ilman lisättyä sokeria voivat myös tehostaa aineenvaihduntaa. Valmista ravitseva ja maukas mehu esimerkiksi punajuuresta, porkkanasta ja omenasta.

3. Kahvi mustana

Kahvin sisältämä kofeiini tehostaa tutkitusti aineenvaihduntaa useammaksi tunniksi juoman nauttimisen jälkeen. Kahvi myös nopeuttaa rasvan hapettumista, mikä tarkoittaa käytännössä tehokkaampaa energianpolttoa.

4. Kurkkuvesi

Kurkku on luonnollinen diureetti eli nesteenpoistaja. Kurkkuveden avulla voitkin puhdistaa kehoasi myrkyistä sekä vauhdittaa aineenvaihduntaa. Lisää päivittäisten vesiannoksesi sekaan kurkkuviipaleita!

5. Vihreä tee

Tunnetusti vihreä tee on laihduttajalle erityisen sopiva juoma, sillä vihreässä teessä on paljon antioksidantteja, jotka parantavat muun muassa vastustuskykyä. Vihreän teen sisältämän katekiini-antioksidantin todettiin tuoreessa tutkimuksessa myös vauhdittavan aineenvaihdunnan toimintaa.

6. Ayurvedinen sitruunatee

Vihreän teen lisäksi muutkin teelaadut voivat olla ominaisuuksiensa puolesta erityisen edullisia laihduttajalle. Sitruunaisen ayurvedisen teen juominen auttaa nimittäin niin ikään kiihdyttämään aineenvaihduntaa.

7. Oolong-tee

Kiinassa oolong-teetä on käytetty perinteisesti apuna painonhallinnassa ja Journal of Nutrition -lehdessä vastikään julkaistun tutkimuksen mukaan tähän on hyvä syy. Tutkimukseen osallistuneet joivat kolme desilitraa oolong-teetä kolmen päivän ajan, sillä seurauksella, että heidän aineenvaihduntansa nopeutui 3 prosenttia enemmän kuin niillä, jotka joivat tutkimuksen ajan pelkkää vettä.

8. Vesi

Riittävä vedenjuonti on avainasemassa, jos tarkoitus on laihduttaa ja saada aineenvaihduntaan lisävauhtia. Nestevajaus hidastaa aineenvaihduntaa ja muun muassa Utahin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan yli kahdeksan lasillista päivässä vettä juovat polttavat enemmän kaloreita kuin ne, jotka juovat alle neljä lasia vettä päivässä.

9. Vesimelonijuoma

Vesimelonijuoman nauttiminen voi auttaa hoikistumaan ja vauhdittamaan aineenvaihduntaa. Yksi syy tähän on vesimelonin sisältämä arginiiniksi kutsuttu aminohappo, joka estää rasvan varastoitumista kehoon ja edesauttaa rasvanpolttoa.

10. Greippimehu

Monet muistavat varmasti kuuluisan greippimehudieetin. Pelkän mehun voimalla ei välttämättä kenenkään kannata ryhtyä laihduttamaan, mutta greippimehu on silti oiva lisä painonpudottajan ruokavalioon.  Greippimehu voi nimittäin tutkitusti auttaa rasvanpoltossa!

Kokeile myös!


 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja