Suomalainen voi palkittiin maailman parhaana – "voin Rolls Royce"

voi
Valion voi on tunnettu tuote ympäri maailman. Shutterstock

Valion suolaamaton voi voitti maailmanmestaruuden torstaina Yhdysvalloissa järjestetyissä maailmanmestaruuskilpailuissa. 

Yhdysvaltojen Wisconsinissa järjestettiin torstaina World Championship Cheese Contest 2018 -kilpailut, jossa Valio voi voitti omassa sarjassaan kultaa. Suolaamattomien voiden sarjaan osallistui 30 johtavaa voibrändiä ympäri maailman.

Valio sai voin maailmanmestaruuskilpailussa huikeat 99,70 pistettä. Toiseksi tuli uusi-seelantilainen Fonterra, ja kolmannen sijan vei ranskalainen Isigny Sainte Mere. Valttikortteina Valion voilla ovat sen erinomainen maku, tasainen ja korkea laatu. 

Suomalaista voita ranskalaisiin croissantteihin 

Valion voi on maailmalla arvostettu tuote, ja voita viedäänkin yhteensä yli 30 maahan. Voita viedään erityisesti teollisuuskäyttöön Eurooppaan, Aasiaan ja Yhdysvaltoihin. Voita käyttävät esimerkiksi leipomot, valmisruokateollisuus, jäätelönvalmistajat ja meijerit.

Suomalainen voi on käytössä myös ranskalaisten huippuleipomoiden croissanteissa. 

– Ranskalaiset asiakkaamme arvostavat korkeaa laatua todella paljon ja sanovatkin usein, että tuotteemme on voin Rolls Royce, Valio kategoriajohtaja Annamari Lammi kertoo. 

Suomalaiset ovat tottuneet käyttämään enimmäkseen suolattua voita, mutta lähes kaikkialla muualla maailmassa suolaamaton voi on suosituin tuote niin kotikeittiöissä kuin ruokateollisuudessa.

Lähde: Valio

***


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja