Uhkana taas tyhjät hyllyt Alkossa – tässä ovat Vuoden viinit 2015

viini
Kuvituskuva: Viini-lehden asiantuntijat valitsivat jälleen Vuoden viinit. Shutterstock

Viini-lehti on perinteiseen tapaan valinnut Vuoden viinit. Voittajaviineille povataan kovaa menekkiä, sillä tänäkin vuonna parhaimpien viinien tittelit nappasivat alle 20 euron pullot.

Viini-lehden Vuoden viinit on jälleen valittu – nyt jo 12. kerran.

Vuoden paras valkoviini on Trimbach Pinot Gris Réserve 2012 Ranskan Alsacesta. Vuoden punaviinin tittelin sai Luigi Bosca Cabernet Franc 2011 Argentiinan Mendozasta.

Viini-lehden asiantuntija Antti Rinta-Huumon mukaan Vuoden valkoviini sopii hyvin joulupöydän antimille. Jos Vuoden punaviiniä haluaa nauttia jouluna, kannattaa se tarjota jouluruokien jälkeen kovien suolaisten juustojen kanssa.

Voittajaviinit saatetaan myydä loppuun

Viini-lehden mukaan Vuoden viinit aiheuttivat vuosi sitten ostoryntäyksen Alkoon, kun parhaaksi punaviiniksi nimettiin alle kymmenen euron ”kyykkyviini”, portugalilainen Quinta das Setencostas.

Näin valinnat tehtiin:

Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo maistelevat ja arvioivat vuoden aikana kaikki Alkon vakiovalikoiman viinit Viini-lehteä ja Viinistä viiniin -vuosikirjaa varten. Viinit maisteltiin sokkona.

Lue lisää valintaperusteista Viini-lehden sivuilta.

Vaikka tänä vuonna valinnat osuivat hieman kalliimpiin viineihin, uhkana ovat Viini-lehden asiantuntijoiden mukaan silti tyhjät hyllyt Alkossa. Varsinkin Vuoden punaviini Luigi Bosca Cabernet Franc 2011 saatetaan myydä ainakin hetkellisesti loppuun. Viiniä on Suomessa tällä hetkellä vain runsaat 400 pulloa. Lisäerä on saapumassa Alkoihin vielä ennen joulua.

Viini-lehden viiniasiantuntijoiden Juha Berglundin ja Antti Rinta-Huumon mukaan molemmat voittajat ovat viiden tähden huippuviinejä, ja laatuunsa nähden edullisia ostoksia.

Vuoden valkoviini 2015

Trimbach Pinot Gris Reserve 2012

Trimbach Pinot Gris Réserve 2012
19,90 € (0,75l)

Viini on tuoksultaan hienovarainen, parfyymisen mausteinen. Keskitäyteläinen maku on puolikuiva ja suutuntumaltaan notkea. Jälkimaku on erittäin pitkä ja tyylikäs. Viini sopii erinomaisesti tarjoiltavaksi runsasmakuisten kalaruokien sekä mausteisten, täyteläisten äyriäisruokien kanssa.

Vuoden punaviini 2015

Luigi Bosca Cabernet Franc 2011

Luigi Bosca Cabernet Franc 2011
17,89 € (0,75 l)
Viini on tuoksultaan tummasävytteinen ja kypsän marjainen. Maku on maanläheinen, tiivis ja syvä. Kokonaisuus jättää pitkään suussa viipyvän jälkivaikutelman, joka kuivattaa hieman suuta. Viini sopii tarjoiltavaksi yksinkertaisten, medium-kypsien tummien liharuokien tai riistan kanssa.

Lähde: Viini-lehti

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja