Viini-lehti: Nämä viinitonkat kannattaa nyt hakea Alkosta – vuoden 2019 parhaat hanaviinit valittu!

viini valkoviini punaviini
Vuoden 2019 parhaat hanaviinit on valittu. Shutterstock

Viini-lehden viiniasiantuntijat Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund valitsivat vuoden parhaat hanaviinit.

Viini-lehden asiantuntijat Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund maistelivat sokkona yhteensä 26 punaista ja 21 valkoista hanaviiniä ja valitsivat näiden joukosta vuoden hanaviinit 2019. Kaikki maistellut viinit ovat Alkon vakiovalikoiman tuotteita. Viinit valitiin kisaan Viini-lehden aikaisempien arvioiden perusteella. 

Viini-lehden mukan hanapakkausviinien tärkeimmät arviointikriteerit olivat tekninen laatu ja puhtaus, tasapaino viinin eri elementtien välillä ja viinin monikäyttöisyys.  Hanapakkausviinejä nautitaan usein seurustelun yhteydessä tai ruokajuomina isoille seurueille ja moninaisille mauille, jolloin viinin monikäyttöisyys korostuu.

– Hyvän hanaviinin tulee olla helposti lähestyttävä ja monikäyttöinen, koska viinejä tarjotaan usein sekalaisten makujen ja ruokien kanssa isoille seurueille. Liiallinen särmikkyys hanaviineissä ei ole hyvästä, lehden asiantuntijat sanovat. 

Rinta-Huumon ja Berglundin mukan parhaiden hanaviinien valinta osottautui tänä vuonna hankalaksi, sillä kolmen kärki erityisesti punaviineissä edusti hyvin erilaisia tyylisuuntauksia. 

Vuoden punaviini hanapakkauksessa: LAB Reserva 2017

32,99 € (3 l)
Portugali

Viini-lehden arvion mukaan viinin tuoksu on mehevä ja tummasävytteisen marjainen. Tuoksua värittävät vielä paahteisuuden, makeiden mausteiden ja viilentävien yrttien vivahteet. Maku on melko täyteläinen ja suutuntumaltaan pehmeän maukas ja se toistaa tarkasti tuoksun aromit. Ruoaksi suositellaan tummia liharuokia sekä kovia, suolaisia juustoja. Lue tarkempi arvio Viini-lehden sivuilta. 

Vuoden valkoviini hanapakkauksessa: Devil’s Rock Riesling 

32,99 € (3 l)
Saksa

Viini-lehden arvion mukaan viinin tuoksu on makean hedelmäinen, leveä ja avoin. Kypsää persikkaa, omenaa ja aprikoosia, myös makean mausteisia vivahteita. Maku on runsaan hedelmäinen ja lähes kuiva. Se toistaa tarkasti tuoksun aromit. Kokonaisuus on hienosti tasapainossa.  Asiatuntijoiden mukaan monikäyttöinen ruokaviini, joka sopii myös hieman maustetuimmille ruoille.  Lue tarkempi arvio Viini-lehden sivuilta.

Lähde: Viini-lehti

Mitä eroa on cavalla, proseccolla ja samppanjalla? Katso videolta master of wine Essi Avellanin haastattelu:

9:04

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja