Tutkimus: Marjoilla suotuisa vaikutus painonpudotukseen

karpalot
Shutterstock

Marjat ovat tunnetusti terveellisiä, mutta niiden syöminen saattaa olla myös kilojen karisemisen salaisuus, kertoo tuore tutkimus.

GUT-lehdessä julkaistavan tutkimuksen mukaan karpalouutteesta on apua painonpudotukseen. Professori Yves Desjardinsin mukaan tutkimus keskittyi karpaloiden fenoliyhdisteisiin, mutta samaa yhdistettä löytyy myös mustikoista, mansikoista, omenankuorista ja viinistä. 

Yhdiste muokkaa vatsan bakteereja ja lisää hyvien bakteerien määrää. Tämä tekee hyvää tulehduksille ja saattaa auttaa myös estämään sydänsairauksia. Kun yhdistettä annettiin ylipainoisille hiirille, ne laihtuivat.

Katso resepti: Karpalo-browniet

Desjardinsin mukaan kliinisiä kokeita tehdään parhaillaan myös ihmisille. Aiemmassa tutkimuksessa karpalo kuitenkin todettiin jo tehokkaaksi avuksi kilojen karistamiseen: 30 ylipainoiselle miehelle annettiin karpalomehua päivittäin ja miehiltä katosi vyötärön ympäriltä noin 1 senttimetri.

Lähde: News.com.au

MTV LIFESTYLE

Kokeile vaikka tätä karpaloista reseptiä:

Karpaloinen porkkanapiirakka. 3:49

Jos video ei näy mobiililaitteella, valitse täysversio sivun alalaidasta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!