Tätä mehua kaikkien kannattaisi juoda: Tekee hyvää aivoille

punajuurimehu
Punajuurimehua kannattaa juoda ennen treeniä. Shutterstock

Yhdysvaltalaistutkimuksessa selvitettiin punajuuren terveysvaikutuksia ikääntyville aivoille.

Wake Forest Universityn tuoreen tutkimuksen mukaan punajuurimehun nauttiminen tekee hyvää aivoille – etenkin jos sitä nauttii ennen treeniä.

Tutkijat uskovat, että punajuuren terveellisyyden salaisuus piilee sen sisältämissä typpioksideissa, jotka vauhdittavat verenkiertoa aivoihin ja parantavat suorituskykyä treenin aikana.

Kokeeseen osallistui 26 korkeasta verenpaineesta kärsivää 55 vuotta täyttänyttä miestä ja naista, jotka eivät harrastaneet liikuntaa. Osalle annettiin punajuurimehua ennen 50 minuutin kävelylenkkiä. Koe toistettiin kolmesti viikossa kuuden viikon ajan.

Punajuurimehua nauttineiden aivotoiminnassa havaittiin selkeitä muutoksia verrattuna ryhmään, joka ei saanut punajuurimehua.

Tutkimustulokset viittaavat siihen, että punajuuri yhdessä kevyen liikunnan kanssa auttaisi vähentämään vanhenemisen vaikutuksia aivoihin ja ehkäisemään mahdollisesti myös muistisairauksia.

Lähde: Daily Mail

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja