Huikeita terveyspommeja – näitä marjoja jokaisen kannattaisi syödä

karpalo
Karpalot ovat todellista superruokaa. Shutterstock

Karpalot ovat varsinaisia terveyspommeja. Karpalot tekevät hyvää niin sydämelle kuin aivoillekin, ja niiden sisältämät antioksidantit voivat auttaa ehkäisemään kroonisia sairauksia.

Karpalo on monipuolinen marja, joka maistuu muiden marjojen tapaan tuoreena, pakastettuna, kuivattuna, soseena, hillona ja mehuna. Karpalot ovat todellista superruokaa, sillä ne sisältävät lukuisia terveydelle hyödyllisiä ravintoaineita.

Karpaloiden on todettu auttavan virtsatieinfektioiden ehkäisemisessä, mutta niiden antioksidantit voivat auttaa suojautumaan myös kroonisilta sairauksilta ja jopa syövältä. Karpalot tekevät myös hyvää sydämelle ja immuunijärjestelmälle.

Karpaloiden on todettu tuoreessa tutkimuksessa vaihduttavan myös aineenvaihduntaa, joten ne voivat auttaa myös painonhallinnassa. Makeuttamattomat kuivatut karpalot ja karpalomehu voivat auttaa laskemaan myös tyypin 2 diabeteksesta kärsivien verensokeria.

Bostonin Tuftsin yliopiston tutkimus on yhdysvaltalaisen karpaloinstituutin rahoittama, mutta tutkijat ovat vakuuttuneita siitä, että karpalon terveyshyödyt ovat muutakin kuin markkinointikikka.

Tutkimusjohtaja Jeffrey Blumberg kertoo Daily Mailille, että tutkimusten mukaan karpaloissa on erittäin paljon terveydelle hyödyllisiä polyfenoleita, jotka yhdessä muiden bioaktiivisten yhdisteiden kanssa suojaavat suoliston mikrobiotaa.

Hän uskoo, että tähänastiset tutkimuslöydökset antavat vasta osviittaa karpalon potentiaalisista terveyshyödyistä.

Tutkijat ovat kuitenkin sitä mieltä, että lisätutkimus on tarpeen, jotta voidaan tarkasti todentaa, millä tavoin karpalot vaikuttavat ihmisen terveyteen.

Lähde: Daily Mail


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja