Tehokas rasvanpolttaja, joka pidentää nyt tutkitusti myös ikää – syötkö sinä?
Tuoreen tutkimuksen mukaan tulisen ruoan syömisellä voi olla yhteys pidempään elämään.
Amerikkalaisen Public Library of Sciencen julkaiseman tutkimuksen mukaan chilin säännöllinen syöminen voi pidentää ikää 13 prosentilla. Tutkimukseen osallistui yli 16 000 aikuista, joiden ruokavalioita, taustaa ja terveyttä seurattiin vuodesta 1988 vuoteen 1994. Tämän jälkeen tutkimukseen osallistuneiden terveyttä seurattiin vuosittain 18 vuoden ajan.
Chiliä ruokavaliossaan säännöllisesti nauttineiden kuolleisuus oli alle 22 prosenttia, kun taas chiliä välttäneiden vastaava luku oli yli 33 prosenttia.
Tutkijoiden mukaan salaisuus piilee chilin sisältämässä kapsaisiinissa, joka antaa chilille myös sen tutun poltteen. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta kun chilin terveyshyötyjä hehkutetaan. Tutkimukset ovat osoittaneet chilin edesauttavan muun muassa rasvanpolttoa ja ehkäisevän erilaisia tulehduksia.
Lähde: Public Library of Science, Mirror
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan