Tehokas rasvanpolttaja, joka pidentää nyt tutkitusti myös ikää – syötkö sinä?

Curry
Tulinen ruoka pidentää ikää! Shutterstock

Tuoreen tutkimuksen mukaan tulisen ruoan syömisellä voi olla yhteys pidempään elämään.

Amerikkalaisen Public Library of Sciencen julkaiseman tutkimuksen mukaan chilin säännöllinen syöminen voi pidentää ikää 13 prosentilla. Tutkimukseen osallistui yli 16 000 aikuista, joiden ruokavalioita, taustaa ja terveyttä seurattiin vuodesta 1988 vuoteen 1994. Tämän jälkeen tutkimukseen osallistuneiden terveyttä seurattiin vuosittain 18 vuoden ajan.

Chiliä ruokavaliossaan säännöllisesti nauttineiden kuolleisuus oli alle 22 prosenttia, kun taas chiliä välttäneiden vastaava luku oli yli 33 prosenttia.

Tutkijoiden mukaan salaisuus piilee chilin sisältämässä kapsaisiinissa, joka antaa chilille myös sen tutun poltteen. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta kun chilin terveyshyötyjä hehkutetaan. Tutkimukset ovat osoittaneet chilin edesauttavan muun muassa rasvanpolttoa ja ehkäisevän erilaisia tulehduksia.

 


***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja