Mainos

Tuore tutkimus puhuu terveysvaikutusten puolesta: Suosikkijuusto voi pidentää ikää?

Emmentaljuusto voi parantaa immuunijärjestelmää ja pidentää ikää.

Lehtikaali, goji-marjat ja avokadot ovat tunnettuja terveellisiä superruokia, mutta eivät välttämättä maistu ihan jokaiselle. Nyt yhden tutumman herkun voi lisätä samaan kategoriaan, ainakin jos tuoretta tutkimusta on uskominen. Emmentaljuusto voi olla terveellistä!

Etelä-Koreassa sijaitsevan Korean yliopiston uusi tutkimus kertoo emmentaljuuston erityislaatuisista ominaisuuksista, joilla on terveysvaikutuksia. Tutkimuksen mukaan probiootti nimeltä propionibacterium freudenreichii voi lisätä eliniän odotetta, ja juuri tätä probioottia löytyy vain emmentaljuustoista.

Probiootti vähentää kehon inflammaatioita eli tulehduksia ja hidastaa ikääntymisen vaikutuksia, tutkimus kertoo. Tutkimuksessa myös selvisi, että tämä probiootti auttaa parantamaan immuunijärjestelmää.

Probioottia testattiin tutkimuksessa Caenorhabditis elegans -madoilla, joita käytetään usein koe-eläiminä tutkittaessa esimerkiksi pitkäikäisyyttä, immuniteettiä ja DNA vahinkoja.

Tässä on siis hyvä syy valita juustoa leivän päälle. Kannattaa kuitenkin muistaa, että juusto sisältää tyydyttyneitä rasvahappoja, joita ei liikaa kannata syödä.

***


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja