Tämä tutkimustieto voi olla juuston ystävien mieleen.
Tutkimuksessa löydettiin yhteys uniapnean riskin pienentymisen ja juuston syönnin väliltä, kertoo Food & Wine -lehti.
Joulukuussa Sleep Medicine -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa kävi ilmi, että suuremman juuston määrän ja pienemmän uniapnean riskin välillä saattoi olla jonkinlainen yhteys.
Tutkijoiden mukaan juustosta löytyvät ravintoaineet, kuten kalsium, proteiini ja vitamiinit, voivat vaikuttaa aineenvaihduntaan ja sydän- ja verisuoniterveyteen. Nämä molemmat tekijät on yhdistetty uniapneaan.
Lue myös: Elämäntavat, jotka auttavat uniapneaan – ilman laihtumistakin
Tarkastelussa kaksi tietokantaa
Tutkimusta varten analysoitiin tietoja laajasta brittiläisestä UK Biobank -tietokannasta. Lisäksi hyödynnettiin dataa FinnGen Biobank -tutkimushankkeesta, jossa kerätään terveystietoja 500 000 suomalaiselta näytteiden luovuttajalta.

