Ruotsalaiskokki muistuttaa, että monet juustot eivät käytännössä vanhene.
Ruotsalaiskokki Tareq Taylor muistuttaa, ettei homeista juustoa kannata välttämättä heittää roskikseen. Ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan Taylor jakoi juustovinkkejään televisio-ohjelmassa, jossa kokataan kolmen ruokalajin illallinen julkkisten jääkaappien antimista.
Kun kokki avaa ohjelmassa muusikko Dr. Albanin jääkaapin, sieltä paljastuu tieteellistä koetta muistuttava, homeen peittämä juusto.
– Meidän on ehdottomasti käytettävä tätä, Taylor sanoo kaikkien yllätykseksi.
Lue myös: Anun helpossa salaatissa on rutkasti proteiinia: "Pitää nälkää ja auttaa painonhallinnassa"
"Kas näin, tuoretta juustoa"
Kokin mukaan juusto ei käytännössä koskaan mene huonoksi, eikä siihen voi kasvaa vaarallista hometta. On kuitenkin syytä muistaa, että tämä nyrkkisääntö pätee lähinnä koviin juustoihin.
Juustosta täytyy vain leikata homeinen osa pois, ja sitä voi jälleen syödä. Leikkausoperaatio kannattaa suorittaa hieman pintaa syvemmältä, jotta homeitiöitä ei jää jäljelle syötävään palaan.
