Turkulaisfirma tuo myyntiin entistä vahvemman viinajäätelön – annoksessa snapsin verran alkoholia: "Saattaa humalluttaa"

Bad Santa viinajäätelö jäätelö
Bad Santa Oy:n liköörijäätelöä tuotantohihnalla. Bad Santa Oy

Viinajäätelöstään tuttu turkulaisyritys Bad Santa Oy alkaa valmistaa entistä alkoholipitoisempaa jäätelöä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä sanomalehti Turkulainen

Kivikova jäätelö hetkessä pehmeäksi? Katso kätevä vinkki  yllä näkyvältä videolta.

Suomalainen Bad Santa Oy vavisutti jäätelömarkkinoita keväällä 2018 tuomalla myyntiin ensimmäisen kotimaisen liköörijäätelön.

− Olemme kehittäneet tuotetta jo useita vuosia, ja maaliskuussa 2018 voimaan tulleen uuden alkoholilain myötä saimme Bad Santa Liquer Ice -tuotteellemme valmistus- ja vientiluvan, kertoi Bad Santa Oy:n toimitusjohtaja Jens Lönnqvist tuolloin jäätelöstään.

Kahden desilitran purkeissa myytävälle ”viinajäätelölle” näytti riittävän kysyntää sekä Suomessa että Virossa, ja huhtikuussa 2019 yritys uutisoi aloittavansa jäätelönsä myynnin myös Saksassa.

− Saksan vienti käynnistettiin tammikuussa 2019 Berliinin Grüne Woche -ruokamessuilla. Saksan suurimpiin kauppaketjuihin kuuluva Edeka Group ottaa alkoholijäätelömme testimyyntiin yli 30 myymälässään huhtikuun aikana. Uskomme, että tuotteemme lyö läpi Saksan markkinoilla, toimitusjohtaja Lönnqvist kertoi jäätelöfirman tiedotteessa uskoen samalla, että markkinat ovat avoinna myös Ruotsiin, Venäjälle ja muualle Eurooppaan.

Tulevana kesäkautena Bad Santan Turun tehtaalta on tavoitteena toimittaa kotimaan markkinoille jopa 10 000 jäätelöpikaria viikossa. Pienten pikarien lisäksi saatavilla on myös viiden litran Party Pack -pakkaus.

Uudessa jäätelössä snapsin verran alkoholia per annos

Yhtiön laajanemissuunnitelmat eivät kuitenkaan lopu tähän, vaan suunnitteilla on myös täysin uusi tuote, jossa on tuplasti prosentteja verrattuna liköörijäätelöön. Aiempien 3,8-5,5-prosenttisten alkoholijäätelöiden rinnalle lanseerataan noin 8 prosenttia alkoholia sisältävä jäätelö.

– Jäätelöt lanseerataan yhteistyössä erään alkoholibrändin kanssa ja tähtäämme niillä erityisesti ravintolapuolelle, Jens Lönnqvist paljastaa ennakkotietona MTV:lle. 

Uutuusjäätelöt lanseerataan touko-kesäkuussa, jolloin Lönnqvist lupaa myös lisätietoa tuotteista. Sen hän kuitenkin jo paljastaa, että jäätelöistä voi toden totta humaltua. 

– Aiemmin oli hieman skeptisyyttä siitä, onko jäätelöissämme todella alkoholia humaltumiseen asti. No uutuusjäätelöissä takuulla on, sillä yksi annos sisältää snapsin verran alkoholia. Eli jäätelö saattaa humalluttaa, jos sitä syö usemman annoksen. Jäätelön voi kuitenkin nauttia myös yhden drinkin tapaan nautiskeluannoksena, Lönnqvist muistuttaa.

10.5.2019 klo 8: Korjattu juttuun, että asiasta kertoi ensimmäisenä sanomalehti Turkulainen, ei Turun Sanomat. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja