Suomalaisten suosikkikuohuviiniä saa pian ruokakaupasta – resepti muokattu nykytrendejä vastaavaksi

Näin avaat kuohuviinipullon oikeaoppisesti 0:36 Näin avaat kuohuviinipullon oikeaoppisesti

Toukokuun alussa aidoista mansikoista valmistettu Fresita saapuu ruokakauppojen hyllyille. 

Ennen Fresitan nauttimista kannattaa opetella, kuinka kuohuviinipullo oikeasti kuuluisi avata. 

Yksitoista vuotta Alkoissa myynnissä ollut Fresita on lanseerausvuodestaan lähtien noussut kerta toisensa jälkeen Suomen myydyimpien kuohuviinien joukkoon. 

Toukokuun 7. päivä Fresita-kansaa hemmotellaan, kun ruokakauppoihin saapuu suosikkikuohuvan matala-alkoholisempi versio. Uutuuden alkoholipitoisuus on 5,5 prosenttia, kun alkuperäisessä tuotteessa alkoholia on 8 prosenttia.

Myöhemmin kesällä tuotteesta luvassa picnik-versio

Pienemmän alkoholipitoisuuden lisäksi Fresita-uutuus sisältää 30 prosenttia alkuperäistä tuotetta vähemmän sokeria, eli se on samalla sekä kevyempi että vähemmän makea. Uusi Fresita vastaakin Fresitan tuotepällikkö Taru Jaakkolan mukaan paremmin nykypäivän juomatrendejä.

– Energiamäärältään uutuus vastaa lonkeroa tai siideriä, eli sisältää vähemmän kaloreita kuin tavallinen viini, Jaakkola kertoo.

Jaakkolan mukaan päivittäistavarakauppaversion kattavuus on melko laaja, eli tuotetta ei tarvitse lähteä metsästämään kissojen ja koirien kanssa. Uusi Fresita tulee ensin myyntiin kaikkiin Prismoihin ja Citymarketteihin, seuraavaksi moniin S-marketteihin ja K-Supermarketteihin.

– Myöhemmin kesällä saadaan myyntiin myös 20 senttinen piccolo, mikä on tietysti kiva picnik-versio, Jaakkola kertoo.

Erottaako uutuuden alkuperäisestä Fresitasta?

Makuja.fi pääsi maistamaan matala-alkoholisempaa uutuutta. Mitä mieltä uudesta tuotteesta olimme?

”Raikkaampi ja vähemmän makea kuin alkuperäinen Fresita. Sopii täydellisesti kesäjuomaksi niin piknikille kuin skoolausmaljaksi. Tätä voi nauttia alkuperäistä versiota helpommin, eikä se jätä jälkeensä ylimakeaa oloa. Vaikka uutuudessa on edelleen havaittavissa Fresitalle tyypillinen mansikkaisuus, todellisille makean ystäville alkuperäinen tuote saattaa edelleen olla varmempi valinta.”

"Uutuus eroaa alkuperäisestä hieman niin maultaan kuin väriltään, mutta nämä seikat tuskin vaikuttavat kevyemmän Fresitan suosioon."

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!