Porvoolaisfirma lanseeraa ennennäkemättömän joulukalenterin Suomessa: "Heti kun saimme idean, tiesimme, mitä haluamme tuoda kauppoihin"

Vanhan porvoon jäätelötehdas jäätelöjoulukalenteri
Tässä on Suomen ensimmäinen jäätelöjoulukaleteri. Vanhan Porvoon jäätelötehdas

Vanhan Porvoon jäätelötehdas julkaisee Suomen ensimmäisen jäätelöjoulukalenterin.

Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan tuotteita ei aiemmin ole ollut tarjolla vähittäiskaupoissa. Yritys onkin jo jonkin aikaa suunnitellut herkullisten jäätelöidensä tuomista kauppoihin.

–  Heti kun saimme idean jäätelöjoulukalenterista, tiesimme, mitä haluamme tuoda kauppoihin. Kalenterissa on valtavasti käsityötä, mutta siitä huolimatta halusimme tehdä tämän ilahduttaaksemme todellisia jäätelön ystäviä, Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan jäätelömestari Samuli Wirgentius kertoo.

Keittiömestarina työskennellyt Samuli Wirgentius oli aikoinaan mukana perurstamassa Michelin-ravintola Postresia Helsinkiin. Ravintolan toiminta loppui Helsingissä 2014, mutta Postres jatkoi artesaanikahvilana Porvoossa vuonna 2016. Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan Wirgentius avasi vuonna 2017. 

Jäätelöjoulukalenteri tulee myyntiin lokakuun lopussa ja se sisältää 24 erilaista jäätelöä, semifreddojäätelöä tai sorbettia 60 millilitran pikareissa. Jäätelöjoulukalenterista löytyvät tutut maut kuten vanilja, pistaasi ja suklaa sekä jouluisempia makuja kuten joulukahvi, piparkakku ja glögi. Kalenterissa on perinteisiä käsin tehtyjä maitojäätelöitä ja sorbetteja, mutta myös suomalaisille hiukan tuntemattomampaa semifreddojäätelöä eli italialaistyylistä jäädykettä.

– Vaikka suklaa ja vanilja ovat maailman suosituimmat maut, halusimme tuoda kuluttajille mahdollisuuden maistella 24 eri makua erilaisilla menetelmillä valmistettuina, jatkaa Wirgentius.

Jäätelöjoulukalentereja on valmistettu ensimmäiseksi jouluksi rajoitettu erä. Pääosin niitä tulee saataville eteläsuomalaisiin vähittäistavarakauppoihin.

Suosikkimaku isona purkkina kauppoihin

Vanhan Porvoon jäätelötehdas lanseeraa myös muutamiin kauppoihin joulukuussa ensimmäisen sesonkimakunsa 500 millilitran purkissa.

Tämän joulun maku on yrityksen suosituin jäätelö, jossa maistuvat ruskistettu voi ja paahdetut pinjansiemenet.

Local Artisans Oy on vuonna 2017 perustettu porvoolainen yritys. Yrityksen toimialaan kuuluvat Vanhan Porvoon Jäätelötehdas ja ravintola Vanhan Porvoon Glassikko. Vanhan Porvoon Jäätelötehdas valmistaa jäätelöitä ja sorbetteja kotimaisista raaka-aineista käsityönä. Yritys myy tuotteitaan omista myyntipisteistään sekä valituille Horeca-alan toimijoille.

***

Näin saat kivikovasta jäätelöstä pallon: 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!