Tulli tutki Kinder-suklaatuotteita – salmonellaa ei löytynyt

kinder-munat
Kinder-tuotteita on pääsiäisen alla vedetty myynnistä. Shutterstock

Tulli kertoo tutkineensa kolmea erilaista Kinder-suklaatuotetta salmonellabakteerin varalta. Salmonellaa ei löytynyt.

Niin maailmalla kuin Suomessakin on uutisoitu pääsiäisen alla Ferreron Kinder-suklaiden takaisinvedosta salmonellariskin vuoksi. Tulli kertoo nyt tiedotteessaan tutkineensa kolmea erilaista maahantuotua Kinder-suklaatuotetta.

Yhdestä tuotteesta tutkittiin neljää valmistuserää ja kahdesta tuotteesta yhden valmistuserän tuotteet. 14. huhtikuuta valmistuneissa analyyseissa tuotteista ei kuitenkaan löytynyt salmonellaa.

– Salmonella on yksi yleisimmistä ruokamyrkytyksen aiheuttajista. Viime vuonna salmonellalöydösten määrä oli huomattavan korkea. Suklaatuotteista salmonellaa ei kuitenkaan ole viime vuosina löytynyt, Tullilaboratorion johtaja Pirjo Sainio toteaa.

Videolla kerrotaan, millaisia ovat salmonellan oireet.

Salmonellan oireet 1:17
Salmonellat ovat yleisiä, eläinten kantamia bakteereja, jotka voivat aiheuttaa suolisto- ja yleisinfektioita. Videolla lisää aiheesta. Lähteet: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Ruokavirasto ja Terveyskirjasto.

Lähde: Tulli

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.