Olli on lirissä 700 "salmonella-Kinderin" kanssa – lasten munaralli koki surkean takaiskun

kinder salmonella pääkuva
Olli Blomster ei tiedä, mitä tehdä 700 salmonellaepäillylle Kinder-munalle. Shutterstock/Olli Blomster

Lasten pääsiäisriehaan varatut Kinder-munat osoittautuivat käyttökelvottomiksi salmonellaepäilyn vuoksi.

Valtaisa kasa suklaamunia on näky, josta moni makeanystävä olisi varmasti mielissään. Pääsiäisen korville osuneet uutiset asettavat herkkuläjän kuitenkin uuteen valoon.

Viime viikolla Euroopassa alkoi levitä epäily valitettavasta Kinder-yllätyksestä: suklaamunien ja joidenkin muiden Kinder-suklaatuotteiden arveltiin aiheuttaneen salmonellatartuntoja. Varotoimenpiteenä tuotteet vedettiin myynnistä eikä mahdollisesti saastuneita suklaaeriä suositeltu syömään.

Valkeakoskelainen Olli Blomster ei voi nyt kun tuijottaa epäuskoisena Kindereitään. Hän ei tiedä, mitä tekisi yli 700 suklaamunalle. Ainakaan alkuperäiseen tarkoitukseensa eli lasten ilahduttamiseen niitä ei voi käyttää.

Juttu jatkuu videon alla.

Salmonellan oireet 1:17

Yllä olevalla videolla kerrotaan, mitkä ovat yleisimpiä salmonellan lähteitä ja miten tartunta oireilee.

Lahjoittajat pistivät isoja summia Kindereihin

Sadat suklaamunat ovat tulleet Blomsterille lahjoituksina.

Mies päätti viime vuonna järjestää "munarallin" lapsille. Virpomisesta oli tullut haastavaa koronan vuoksi, mutta ympäri kaupunkia piiloteltujen karkkipussukoiden etsiminen onnistuisi terveysturvallisesti.

Idea sai hyvän vastaanoton ja tänä vuonna tempaus laajeni. Blomster arvioi, että lahjoituksia tuli kymmenkertainen määrä viime vuoteen verrattuna. Ideasta innostuivat niin yritykset kuin yksityishenkilötkin. Hienoon eleeseen tuli harmittava takaisku, sillä moni lahjoittaja oli ostanut lapsille nimenomaan himoittuja Kindereitä.

– Jotkut toivat neljä 24 munan kennoa kerralla. Jos on satasen pistänyt kiinni, niin onhan se vähän surkeaa, jos ei saa niitä hyötykäyttöön, Blomster sanoo.

Hän ei haluaisi ottaa Kinder-munista talteen pelkkiä yllätyksiä ja heittää yli kymmentä kiloa suklaata roskiin. Toivo elää vielä siinä, että kauppaketjut vaihtaisivat myynnistä vedetyt tuotteet syötäväksi kelpaaviin.

Blomster on yrittänyt tavoitella Kinder-tuotteita valmistavaa Ferreroa, mutta tuloksetta. Ja vaikka yhteyden saisi, veisi palautuskaavakkeiden täyttäminen ja kaikkien suklaamunien tuotetietojen dokumentoiminen niin kauan, ettei se onnistuisi annetussa ajassa.

Munaralli pienimuotoisemmin

Munaralli oli tarkoitus järjestää menneenä viikonloppuna, jolloin vietettiin perinteistä virpomispäivää eli palmusunnuntainta. Kinder-episodin vuoksi tapahtuma päätettiin siirtää tulevalle pääsiäissunnuntaille.

Blomster vakuuttaa, että tapahtuma saadaan kyllä järjestettyä, vaikkakin pienemmässä mittakaavassa kuin mihin olisi ollut potentiaalia. Tällä hetkellä valmiina yli 200 pussukkaa, joissa ei ole Kindereitä vaan muita karkkeja ja yllätyksiä.

– 250 pussia on kahteen kertaan pakattu, Blomster sanoo.

Itse etsijöille eli lapsille maistuvat varmasti myös muut suklaamunat, patukat ja lakritsit. Jos syötäväksi kelpaamattomille Kinder-munille löytyy järkevä loppusijoituspaikka myöhemmin, voi niistä saadun hyvityksen pistää kiertoon vaikkapa vappuna, Blomster pohtii.

Ratkaisu löytyi

Jutun julkaisun jälkeen Blomster sai iloisia uutisia. Valkeakosken Tokmanni suostui ottamaan kaikki 703 Kinder-munaa takaisin ja korvaamaan ne lahjakortteina. Lahjakorteilla munaralliin saatiin ostettua korvaavat tuotteet tilalle.

Katso videolta tunnelmia palmusunnuntailta. 4,5-vuotiaalla Eelillä hurja virpomistavoite: 150 000 suklaamunaa!

4,5-vuotiaalla Eelillä hurja virpomistavoite: 150 000 suklaamunaa! Näin virpoivat kissa ja kaksi suloista pikku noitaa 1:29
Katso video: Näin virpoivat kissa ja kaksi suloista pikku noitaa.

JUTTUA PÄIVITETTY 13.04 klo 12.33: Lisätty tieto tapauksen ratkaisusta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!