Näin selvität helposti, onko ostamasi Kinder-muna turvallinen syödä
Ruokavirastosta tiedotetaan nyt, miten Kinder-munista voi helposti selvittää niiden valmistusmaan. Ainoastaan Belgian tehtaalla valmistettuja Kinder-munia on vedetty myynnistä.
Ruokavirasto on aikaisemmin tiedottanut Ferrero Scandinavia AB:n markkinoimien Kinder-tuotteiden takaisinvedosta. Asiasta kerrottiin myös MTV Uutisten sivuilla. Belgialaisella tehtaalla valmistettuihin Kinder-muniin on liitetty salmonellaepäilyjä ympäri Eurooppaa. Tuotteet on vedetty markkinoilta.
Ruokavirastolta muistutus: Suomessa myynnissä myös "turvallisia" Kinder-munia
Nyt Ruokavirasto muistuttaa, että Kinder-tuotteita valmistetaan myös muissa Ferreron tehtaissa.
– Näihin tuotteisiin ei ole liitetty samanlaisia epäilyjä, vaan tuotteet ovat saaneet olla myynnissä tavalliseen tapaan. Suomessa on markkinoilla ainakin Ferreron Puolan tehtaalla valmistettuja Kinder-tuotteita, Ruokavirastosta todetaan tiedotteessa.
Näin selvität, onko Kinder-muna "turvallinen syödä"
Forssalainen Oy Scandic Trading House Ltd on ollut yhteydessä Ruokavirastoon ja kertonut, miten kuluttaja voi helposti selvittää, onko tuote valmistettu Puolassa ja näin turvallinen syötäväksi. Selvitystapoja on kaksi:
1. Tarkista valmistusmaa
Puolassa valmistetussa tuotteessa valmistuspaikka (Warszawa, Polonia) on merkitty selvästi.
2. Erilainen päiväysmerkinnän tyyli ja väri
Päiväysmerkinnän tyyli ja väri on eri kuin Belgiassa valmistetuissa tuotteissa. Puolassa valmistetun tuotteen päiväysmerkintä on oranssilla pohjalla oleva valkoinen teksti. Belgialaisvalmisteisen tuotteen merkintä on vaakatasossa, mustalla tekstillä valkoisella pohjalla.
Videolla kerrotaan, millaisia ovat salmonellan oireet.
Lähde: Ruokavirasto
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan