Mainos

Tulevaisuuden superruoat kummastuttavat: Linnunsiemeniä ja Teff-jauhoja!

Teff-jauho, kanariansiemenet ja puhvelinmarja haastavat tulevaisuudessa macan, raa'an kaakaon, goji-marjan ja mustikan. Tutustu seitsemään tuntemattomampaan superruokaan!

Monet superruoiksi kutsutut vitamiini-, mineraali- ja antioksidanttipommit ovat tulleet jo tutuiksi superruokatrendin rantauduttua Suomeen, mutta lisää on tulossa. Tiesitkö näistä superruoista?

Klorella

Hurjan määrän proteiinia sisältävä makean veden levä Klorella tekee Women's Health & Fitness Magazinen mukaan tuloaan entisestään tänä vuonna erityisen trendikkäänä superruokana. Klorella sisältää paljon elimistöllemme hyödyllisiä vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja, rasvahappoja sekä lehtivihreää. Klorellassa on peräti 60 prosenttia puhtaasti imeytyvää proteiinia.

Mustat soijapavut

Papuja pidetään erityisen terveellisinä herkkuina, mutta mustat soijapavut vahvistavat Prevention-lehden mukaan mainettaan muita papuja terveellisempinä – oikeana superruokana. Mustissa pavuissa on vielä muita papuja enemmän antioksidantteja ja proteiinia.

Teff

Hirssinsukuinen ruohokasvi Teff niittää mainetta superruokana. Etiopiassa ja Eritreassa kasvavan erityisen paljon proteiinia, rautaa ja kuitua sisältävän ruohokasvin siemenistä jauhetaan täysjyväjauhoa, jota pidetään erityisen terveellisenä. Teff-jauho on gluteenitonta ja hyvin kuitupitoista.

Kanariansiemenet

Häkkilintujen ruoaksi käytettävien kanarianhelven siementen arvostus on yllättäen noussun siinä määrin, että Prevention-lehti pitää niitä tulevaisuuden superruokana. Nykyisessä muodossaan ihmisten ei kuitenkaan suositella herkuttelevan kanariansiemenillä.

Ananaskirsikka

Men's Fitness -lehti ennustaa koristeena ahkerasti jälkiruoissa käytetyn ananaskirsikan nousevan arvostetuksi superruoaksi. Kypsät ananaskirsikat sisältävät runsaasti kalsiumia, karoteeneja sekä erilaisia vitamiineja.

Puhvelinmarja

The Journal of Food Sciencessa vuonna 2013 julkaistun tutkimuksen mukaan tyrniä muistuttava puhvelinmarja tulee vielä nousemaan arvostetuksi superruoaksi. Puhvelinmarjoissa on paljon antioksidantteja.

Sacha inchi

Sacha inchi -siemeniä pidetään niin ikään erityisen terveellisinä niiden sisältämien omega3-happojen runsauden vuoksi. Amazonilla kasvavan hedelmäpuun siemeniä voidaan syödä joko kokonaisia tai öljyksi puristettuna.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja