"Polttaa rasvaa ja parantaa krapulan" – yllättävä kuitupommi viedään nyt käsistä
Smoothieihin, salaatteihin ja mehuihin lisätään nyt superruokaa, jonka sanotaan auttavan moneen terveysongelmaan, lievittävän krapulaa ja helpottavan jopa painonpudotusta.
Unohda lehtikaali, avokado ja kookos – uusin superruokatrendi on nyt kaktus! Kaktuskasvista valmistetut elintarvikkeet ovat pikku hiljaa vallanneet maailmalla marketit ja ravintolat. Esimerkiksi New Yorkissa kaktustuotteiden myynti käy kuumana ja ne viedään lähes käsistä.
Täynnä terveysvaikutuksia
Kuorittuja kaktuksenlehtiä, kaktuksen varsia ja itse hedelmää lisätään salaatteihin, smoothieihin ja jopa voileipiin. Kaktusjuomat ja -hillot ovat myös ilmestyneet kauppojen valikoimiin.
Tätä aavikolla kasvavan piikikästä kasvia ylistetään nyt sen antioksidanttisten ominaisuuksiensa ansiosta. Kaktuksen sanotaan torjuvan sairauksia, auttavan rasvanpoltossa sekä parantavan jopa pahan krapulan.
– Kuten jokainen kasvi, myös kaktus pitää sisällään runsaasti ravitsemuksellisia hyötyjä, newyorkilainen ravitsemusterapeutti Amy Shapiro kertoo.
Kaktus sisältää runsaasti kuitua ja pektiiniä, joista voi tutkimusten mukaan olla hyötyä muun muassa diabeteksen ja korkean kolesterolin torjunnassa. Kuitu ehkäisee hiilihydraattien muuttumista sokereiksi kehossa. Mikä parasta, kaktus on myös hyvin vähäkalorinen herkku.
– Kun halutaan pudottaa painoa, kannattaa syödä runsaasti kuitupitoista ja vähäkalorista ruokaa, joka auttaa pysymään kylläisenä pidempään.
Voi lievittää jopa krapulaa
Lisäksi kaktuksessa on runsaasti A- ja C-vitamiineja sekä erilaisia elektrolyyttejä, jotka ovat elintärkeitä lihasten rakentumiselle, kehon nesteytykselle ja solujen toiminnalle. Näistä voi olla hyötyä jopa pahalaatuisen kankkusen hoidossa.
– Kaktus auttaa nesteyttämään mutta myös täydentää kehon elektrolyyttivarastoja, jotka ovat epätasapainossa, kun olemme krapulassa.
Maku ei kaikkien mieleen
Kaktuksella on kuitenkin myös huonot puolensa: sen maku ei välttämättä ole kaikkien mieleen. Kaktus muistuttaa rapeaa kurkkua, jonka maussa on kuitenkin tiettyä karvautta. Tämän vuoksi kaktusta ei yleensä napostella sellaisenaan, vaan sen syötävistä osista, lehdistä, kukinnoista, varsista ja hedelmästä valmistetaan ruokaa.
– Voit keittää, paistaa, grillata tai syödä sitä raakana - kunhan kuorit ja pilkot sen.
Kaktusta voi myös nauttia kookosveden ja aloe veran tapaan mehuna tai smoothieiden seassa. Ravitsemusterapeutti Amy Shapiro uskookin, että kaktuksesta tulee vielä avokadon veroinen ainesosa kotikeittiöissä.
Lähde: Daily Mail
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan