TS: Amerikkalaiset hulluna suomalaiseen olueen: "Myytiin loppuun ensimmäisenä päivänä"

olut
Suomalaisolut tekee kauppansa Yhdysvalloissa. Shutterstock

Suomalaisen pienpanimon, Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Kukko-olut tekee kauppansa Yhdysvalloissa, kertoo Turun Sanomat.

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Laitilan Kukkoa vietiin Teksasiin huhtikuussa 16 000 litran testierä, joka käy kaupaksi todella hyvin. Pienpanimon henkilökunta on varovaisen innoissaan positiivisesta vastaanotosta.

– Kaikki olut, mikä ensimmäisestä erästä on saatu myymälöiden hyllyille, myytiin loppuun ensimmäisenä päivänä. Koko erää ei ole vielä myyty, mutta joka tapauksessa hyvältä näyttää. Vaikka ei tässä vielä kattoon hypitä, yhtiön toimitusjohtaja Rami Aarikka kertoo Turun Sanomille.

Laitilan Kukkoa myydään Yhdysvalloissa suuren Whole Foods -ketjun myymälöissä. Jatkossa Kukkoa tullaan myymään myös teksasilaisen HEB-supermarketjun myymälöissä.

–  Hyllytilasta on silti neuvoteltava jokaisen myymälän kanssa erikseen. Se taas vaatii aivan hirvittävästi jalkatyötä, Aarikka toteaa.

Tällä hetkellä Kukkoa myydään Teksasin neljässä suurimmassa kaupungissa eli Houstonissa, Dallasissa, Austinissa ja San Antoniossa – noin 20 eri myymälässä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!