Arvostettu olutbrändi avaa ravintolan Helsinkiin: "Muutama toivottu ja käsistä viety tuote tekee paluun"
Tamperelainen Pyynikin Brewing Company avaa olutravintolan Helsingin ytimeen. Pyynikin Taproom Helsinki aukeaa marras–joulukuun vaihteessa Eteläesplanadille.
Videolla: Helsinkiläisbaari keksi porsaanreiän oluen myyntiin
Kansainvälisestikin mainetta niittänyt Pyynikin Brewing Company avasi ensimmäisen Pyynikin Brewhouse -ravintolan vuonna 2017 Tampereen keskustaan yhdessä NoHo Partnersin kanssa. Ravintola löysi nopeasti tiensä tamperelaisten sydämiin, ja se on äänestetty kaksi kertaa Tampereen parhaimmaksi olutravintolaksi.
Pyynikin Brewing Companyn eli alun perin Pyynikin Käsityöläispanimona tunnetun panimon vuosi on ollut menestyksekäs. Maaliskuussa panimo pääsi Financial Timesin FT-1000-listalle Euroopan nopeimmin kasvavana panimo- ja juomayhtiönä. Loppukesästä Taloustutkimuksen ja Markkinointi & Mainonnan Arvostetuimmat brändit 2020 -tutkimuksen mukaan tamperelaispanimo on Suomen arvostetuin olutbrändi.
Nyt menestyskonsepti rantautuu myös Helsinkiin.
– Brewhouse on todistanut toimivuutensa, ja siitä vaahtosikin idea avata samankaltaisella reseptiikalla varustettu olutravintola yhdessä myös Helsinkiin. Vaikka alalla eletään haastavia aikoja, luotamme ravintolan vetovoimaan, kertoo Pyynikin Brewing Companyn perustaja Tuomas Pere.
Pyynikin Taproom Helsinki -ravintolassa asiakaspaikkoja on liki sata. Hanasta löytyy 20 olutlaatua, ja Pyynikin oluiden lisäksi ravintola tulee tarjoamaan panimon tislaamon tuotteita sekä erikoiseriä, joiden kyljessä tarjoillaan rentoa pubiruokaa.
– Erikoiserien lisäksi muutama toivottu ja käsistä viety tuote tekee paluun. Meiltä tulee paljon uutuustuotteita, jotka julkaistaan Pyynikin Taproomissa samaan aikaan kuin Tampereella, kuvailee Pere.
Perustaja kertoi aiemmin pienpanimoiden tuskasta koskien oluiden etämyyntiä
Tuomas Pere on noussut aiemmin uutisotsikoihin muun muassa ottaessaan kantaa pienpanimoiden etämyyntiä koskeviin lainkiemuroihin.
Pere kertoi Yrittäjät-lehdessä toukokuussa etämyynnin pienestä porsaanreiästä, joka mahdollistaa myös suomalaisyritysten tuotteiden myynnin: jos firman perustaa esimerkiksi Viroon ja kierrättää tuotteet sitä kautta, voi juomia etämyydä Suomeen. Se tietysti nostaa tuotteiden hintaa ja hiilijalanjälkeä, eikä siis ole kovin kestävä ratkaisu.
– Meillä on virolainen yhteistyökumppani. Homma toimii niin, että suomalainen kuluttaja tekee verkkokaupassamme tilauksen ja sen jälkeen toimitamme tuotteet virolaiseen verottomaan varastoon. Sieltä tuotteet käännetään takaisin Suomeen. Siinä välissä maksetaan Viron alkoholivero ja kun tuotteet tulevat Suomeen, maksetaan vielä Suomen alkoholivero. Sen jälkeen haemme Viron alkoholiveron palautuksena takaisin.
Peren mukaan kyseisessä toimintamallissa ei ole järkeä, mutta se on ollut ainoa tapa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut