Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tomi Björck kannustaa pilke silmäkulmassa: "Suosittelen harrastamaan seksiä ravintolan vessassa"

Tomi Björck.
Tomi Björck.
Julkaistu 27.02.2016 14:01(Päivitetty 27.02.2016 14:26)
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Keittiömestarit Tomi Björck ja Kari Aihinen vierailivat taannoin MTV:llä maaliskuussa alkavan uuden Katastrofikokki-televisio-ohjelmansa tiimoilta. MTV:n ruokasivusto Makuja.fi tenttasi suomalaisille tuttuja huippukokkeja hankalista ravintola-asiakkaista.

Viime viikkoina runsaasti huomiota saanut tapaus ravintola Groteskin saamasta asiakaspalautteesta on herättänyt kiivasta keskustelua ravintola-asiakkaiden käytöksestä. Useat keittiömestarit ovat kohun jälkeen kertoneet omia kokemuksiaan "kauhuasiakkaista".

Keittiömestari Henri Alén kertoi Makuja.fi:lle vuosia ravintoloita piinanneesta huijarikaksikosta – Hans Välimäki puolestaan paljasti, että Chez Dominiquessa jouduttiin kestämään pariskuntaa, joka harrasti seksiä ravintolan vessassa useaan otteeseen.

Tomi Björck ja Kari Aihinen
Björck (vas.) ja Aihinen.

Tomi Björck: "Ravintoloissamme saa tehdä periaatteessa mitä vaan"

Useita ravintoloita yhteistyökumppaninsa Matti Wikbergin kanssa Helsingissä luotsaava kokki Tomi Björck kokee, ettei niin sanotuista "hankalista asiakkaista" tulisi tehdä sen suurempaa ongelmaa.

– Minun ideologiani on, että ravintoloissamme saa tehdä periaatteessa mitä vaan, Björck toteaa.

Tässä vaiheessa toimittajan on tiedusteltava, haluaako Björck todella antaa tällaisen viestin ravintoloissaan tulevaisuudessa asioiville asiakkaille?

Björckiltä ja Aihiselta uusi tv-ohjelma:

Tomi Björckin ja Kari Aihisen pilke silmäkulmassa luotsaama Katastrofikokki on täysin uudenlainen ruoanlaittokilpailu. Siinä kymmenen Suomen huonointa kotikokkia päästetään irti – ja he joutuvat tuomareiden eli kahden huippukokin arvioitaviksi.

Lue lisää ohjelman nettisivuilta.

–  Ajattelen asian sillä tavalla, että meille tullaan nauttimaan. Suosittelen siis harrastamaan seksiä ravintolan vessassa, Björck nauraa.

Hyväksi esimerkiksi ravintoloidensa "hyvästä fiiliksestä" Björck nostaa Aerosmith-yhtyeen solisti Steven Tylerin vierailun helsinkiläisravintola Gaijinissa.

– Yhtäkkiä Steven Tyler alkoi laulamaan jollekin asiakkaalle ”happy birthday”. Hänelle vaan tuli sellainen laulufiilis.

Kari Aihinen: "Jos asiakas ei ole tyytyväinen, se on meidän vika"

Ravintola Savoyn keittiömestari Kari Aihinen ei myöskään koe asiakkaiden käytöstä sen kummemmaksi ongelmaksi.

– Savoyssa aika harvoin on mitään ongelmaa asiakkaista. Suomen kalleimpana ravintolana meidän täytyy pitää pitää yllä sitä ajatusta, että jos asiakas ei ole tyytyväinen, niin kyllä se on meidän vika.

Aihisen mukaan negatiivista asiakaspalautetta saattaa joskus tulla esimerkiksi illallisen kestoon liittyen.

– Rapukautena voi jotain palautetta tulla, kun seurueessa tilataan jokaiselle vaikka 10 rapua.  Joku syö ne 15 minuutissa ja toinen nauttii puoleentoista tuntiin. Seuraavana päivänä voi tulla asiakaspalaute, että "hitto vie, kun se dinneri kesti". Meidän nyt vaan on pakko odottaa, että se yksi imee vielä sitä viimeistä ravunpyrstöä.

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

MasterChef-tuomari Helena Puolakka muistelee aikaa, kun hän työskenteli Gordon Ramsayn alaisuudessa: "Fyysistä väkivaltaa löytyi hänen keittiöstään"Keittiöpäällikkö Tomin vuodatus "ravintolan pahimmista asiakkaista" voi koskettaa sinuakin – karu ilmiö tuttu myös Suomesta: "Käytöksenne on häpeällistä"Ateria kohutussa suomalaisravintolassa maksaa 180 euroa, eikä erikoisruokavalioita toteuteta – illallispaikat myytiin silti hetkessä loppuun: "Jonossa on 500–600 ihmistä" "Painukaa h****ttiin ja syökää tavallista ruokaa" – 5 painajaismaista asiakasta ravintoloistaHärski ilmiö Tomi Björckin ravintoloissa: Asiakkaat varastavat jopa likaisia lautasia illallisen jälkeenHans Välimäki kertoo oudoista tapahtumista ravintolassaan – asiakkaat harrastivat seksiä vessassa
RavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 19.11.10:12
    Ruoka

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat