Pakasteherneet ovat yllättävän monikäyttöinen raaka-aine.
Yksi pakastekasvisten ehdottomista klassikoista on pakasteherne. Moni suomalainen ei ehkä ole tietoinen, että kotimainen pakasteherne on itse asiassa kansainvälisesti kiinnostava ja arvostettu vientituote, ja sitä viedään esimerkiksi Italiaan.
Pakasteherneitä käytetään perinteisesti Suomessa esimerkiksi eri ruokien lisukkeena. Herneet taipuvat kuitenkin yllättävän monipuoliseen ruoanlaittoon.
Lue myös: Oletko hoksannut hyödyntää aliarvostettua pakasteruokaa? Halpaa ja hyvää!
Hernepannari on "todellinen budjettiherkku"
Ruokavaikuttaja Tara Junker antaa Apetitin tiedotteessa vinkkejään pakasteherneiden käyttöön.
– Pakasteherne on luottotuote. Minulla on aina vähintään yksi pussi herneitä pakastimessa. Pakasteherne on värikäs ja edullinen arjen perusraaka-aine, jonka avulla on helppoa lisätä kasviksia ja väriä ateriaan, Junker kertoo.
Junker on loihtinut ohjeen muun muassa hernepannarin, joka muistuttaa maultaan pinaattilettuja. Kyseessä on ruokavaikuttajan mukaan "todellinen budjettiherkku", joka maistuu myös perheen pienimmille.
