Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Todellinen budjettiherkku" – pakastealtaan yllättäjällä voit korvata jopa avokadon

0:50Kahden ainesosan "pikajuusto" eli vuusto yllättääKATSO MYÖS VIDEO: Kahden ainesosan "pikajuusto" eli vuusto nousi hitti-ilmiöksi. Kokeile kotona!
Julkaistu 12.05.2024 17:28

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Pakasteherneet ovat yllättävän monikäyttöinen raaka-aine.

Yksi pakastekasvisten ehdottomista klassikoista on pakasteherne. Moni suomalainen ei ehkä ole tietoinen, että kotimainen pakasteherne on itse asiassa kansainvälisesti kiinnostava ja arvostettu vientituote, ja sitä viedään esimerkiksi Italiaan.

Pakasteherneitä käytetään perinteisesti Suomessa esimerkiksi eri ruokien lisukkeena. Herneet taipuvat kuitenkin yllättävän monipuoliseen ruoanlaittoon.

Lue myös: Oletko hoksannut hyödyntää aliarvostettua pakasteruokaa? Halpaa ja hyvää!

Hernepannari on "todellinen budjettiherkku"

Ruokavaikuttaja Tara Junker antaa Apetitin tiedotteessa vinkkejään pakasteherneiden käyttöön. 

– Pakasteherne on luottotuote. Minulla on aina vähintään yksi pussi herneitä pakastimessa. Pakasteherne on värikäs ja edullinen arjen perusraaka-aine, jonka avulla on helppoa lisätä kasviksia ja väriä ateriaan, Junker kertoo.

Junker on loihtinut ohjeen muun muassa hernepannarin, joka muistuttaa maultaan pinaattilettuja. Kyseessä on ruokavaikuttajan mukaan "todellinen budjettiherkku", joka maistuu myös perheen pienimmille. 

Junker on löytänyt kotimaisista pakasteherneistä myös vaihtoehdon avokadolle.

– Teen usein pakasteherneistä ja rypsiöljystä tahnan, jota hyödynnän monessa ruoassa. Tahna vastaa väriltään ja ravintoarvoltaan avokadoa, mutta on tietenkin paljon ilmastoystävällisempi ja kotimainen vaihtoehto,

Samaa pohjaa voi käyttää myös pestokastikkeen valmistuksessa, kun lisää joukkoon muun muassa parmesaanijuustoa. 

Tara Junkerin hernepannari

hernepannari

2psspakasteherneitä
4dlvehnäjauhoja
4kplkanamunaa
7dlkauramaitoa
1tlsuolaa
  ripaus pippuria
  voita/öljyä pannuun

1. Sulata herneet.

2. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

3. Kaada jauhot kulhoon, riko joukkoon kananmunat ja puolet maidosta. Vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon herneet, suola, pippuri ja loput maidosta, ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

4. Peitä tavallinen uunipelti (koko noin 30x40 cm) kahdella leivinpaperilla. Voitele uunipelti rasvalla ja kaada taikina pellille. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

5. Tarjoile lämpimänä esimerkiksi raejuuston ja puolukoiden kanssa, viimeistele lehtipersiljalla.

Lue myös: Yllättävää! Suomalaisille tavallinen ruokatuote onkin maailmalla hitti: "Kansainvälisesti arvostettu"

Lähde: Apetit

Lisää aiheesta:

Nämä helpot välipalat voit tehdä lapselle etukäteen valmiiksi: "Nopeaa ja vaivatonta"Törkeän hyvä kanasalaatti! Helppo ruoka kaupan valmiista grillikanasta tai ylijääneistä broilerinfileistäMitä välipalaa lapselle? Nämä hiukopalat voit tehdä etukäteen valmiiksi: "Nopeaa ja vaivatonta"Jesse vinkkaa muutaman ainesosan täydellisen arkipastan – proteiinipitoista ja nopeaa: "Teen tätä vähintään kerran viikossa"”Viikon eväät kertaheitolla” – Hannan nerokas lasagne on hyvää ja superhalpaaPohjaton piirakka on tämän kevään hittiherkku: Tiinan nerokas resepti kerää ylistystä – tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla!
RuokaKasviksetMakuja
Tara Junker

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 09:46
    Ruoanlaitto

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • Eilen17:36
    Leivonta

    Helppo ja nopea omena-kaurapaistos: Anu paljastaa parhaat kikat

  • pe10:58
    EM-koripallo

    Näin Susijengi syö – podcast: Paljastus salaatista kieltäytyjistä

  • pe07:45
    Leipä

    Oleellinen yksityiskohta leivänpaahtimesta jäänyt monilta huomaamatta

  • to17:14
    Leivonta

    Lyömätön omenapiirakka! Sadun ohje on jopa "liian suosittu"