Suomalaisella herneellä on maailmalla yllättävänkin suuret markkinat, kertoo pakastetuotteita valmistava Apetit.
Tiesitkö, että suomalainen herne kiinnostaa myös maailmalla? Apetitilta kerrotaan, että suomalainen herne on arvotuote, jonka viljelyssä on kaiken osuttava kohdalleen.
– Pitkistä ja valoisista Suomen kesäpäivistä makunsa saava herne on kansainvälisesti arvostettu, ja sitä viedään esimerkiksi Italiaan. Korkealaatuinen herne on pieni, makea ja rakenteeltaan sopivan pehmeä, Apetitilta kerrotaan.
Apetit on suurin kotimaisen pakasteherneen viljelijä. Herneen viljely vaatii asiantuntemusta, tarkkaa aikatauluttamista ja seurantaa kasvukauden aikana.
– Lajikkeet valitaan ja kylvö suunnitellaan huolellisesti peltokohtaisesti, jotta herneet kypsyvät juuri oikeaan aikaan ja ovat huippulaatuisia. Joka vuosi testaamme myös uusien lajikkeiden sopivuutta viljelyyn, kertoo Apetitin hankinta- ja viljelytyspäällikkö Gunta Cirule.

