Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pohjaton piirakka on tämän kevään hittiherkku: Tiinan nerokas resepti kerää ylistystä – tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Pohjattoman piirakan salaisuus piilee hyvin vaahdotetuissa kananmunissa.
Pohjattoman piirakan salaisuus piilee hyvin vaahdotetuissa kananmunissa. Tiina Varjus
Julkaistu 03.03.2019 14:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Ruokaisa piirakka on helppoa ja nopeaa ruokaa, joka maistuu koko perheelle. Tässä hittireseptissä mehevä piirakka valmistetaan totutusta poiketen pohjattomana. 

Paljon huomiota saaneen reseptin takana on nurmijärveläinen Tiina Varjus, joka kirjoittelee suosittua Tinskun keittössä ja Tyynen kaa -blogia. Varjus kertoo pohjattoman piirakan idean jalostuneen helposta ja nopeasta tarjottavasta, uunimunakkaasta. 

– Pohjaton piirakka taas on kehittyneempi ja hieman hienostuneempi versio. Kuten edeltäjänsäkin, tähän voi myös hyödyntää erilaisia ruoantähteitä ja kuivuneita juustokannikoita, Varjus kertoo.

Reseptiä voi siis muokata helposti jääkaapista löytyvien ainesten mukaan.

Sen lisäksi, että piirakka syntyy vähistä raaka-aineista ja on helposti muokattavissa moneen ruokavalioon sopivaksi, se on erittäin helppo valmistaa. 

pohjatonpiirakka1ÄLÄKÄYTÄPohjaton piirakka sopii gluteenittomaan ruokavalioon.Tiina Varjus

Perimmäinen syy reseptin syntyyn löytyykin Varjuksen mukaan laiskuudesta: Miksi pöllytellä jauhoja ja vääntää piirakkapohjaa, kun voi paistaa pelkän täytteen?

Vaahdotus takaa ilmavan rakenteen

Pohjatonta piirakkaa valmistettaessa oleellisinta on, että kananmunat vaahdotetaan paksuksi valkoiseksi vaahdoksi,  jonka jälkeen muut aineet sekoitetaan munavaahtoon.

Tämä takaa piirakan mehevän keveän ja ilmavan rakenteen, Varjus neuvoo.

– Jos munia ei vaahdoteta, muut täytteet valahtavat piirakkavuon pohjalle ja sinulla on piirakkavuoassa munakas, nainen lisää.

Tinskun pohjaton savupalvipiirakka

Perustaikina:
4 kananmunaa valkoiseksi vaahdoksi vaahdotettuna
200 g raejuustoa
200 g crème fraîchea eli ranskankermaa
200 g sekalaista juustoraastetta/paloja oman valinnan mukaan

Lisäksi:
200 g savupalvia TAI kinkkua, savulohta, tonnikalaa, kypsää kanaam, erilaisia kasviksia kuten parsaa, parsakaalia, kukkakaalia jne.
100 g paprikaa pieninä kuutioina, tai herne-maissi-paprikaa
(1 pieni sipuli silputtuna)
(1 valkosipulinkynsi murskattuna)
1 tl mustapippuria rouhettuna
1 tl kuivattua timjamia tai rakuunaa
(ripaus suolaa)
kourallinen kirsikkatomaatteja halkaistuna

Kuullota sipulit tilkassa öljyä tai voita. Vatkaa kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kaikki aineet munavaahtoon varovaisesti, mutta perusteellisesti sekoitelen. Kaada taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan. (Vuoka tulee todella täyteen, mutta taikina ei enää isommin kohoa eikä kuohu.)

Koristele halkaistuilla kirsikkatomaateilla. Paista uunin keskitasolla 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä mielellään tunti huoneen lämmössä ennen tarjoilua. Piirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä hieman lämmitettynä.

Jos taikinaa jää yli, kaada se muffinivuokiin ja paista 220 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyys.

Alkuperäisen reseptin löydät täältä. 

***

0:42Tee itse minikokoisia viinereitä

Lisää aiheesta:

Todella nokkela piirakka! Pohjassa ei lainkaan rasvaa tai jauhojaAstetta ronskimpi voileipäkakku! Helin kalatorttua ei tarvitse edes koristellaKaikkien aikojen helpoin omenapiirakka? Emma kehuu neljän raaka-aineen reseptiä, jossa pieni kikka "muuttaa kaiken"Leivo suolainen piirakkapohja juhliin! Helppo ohje, jolla et voi epäonnistuaGrillauksen Suomen mestari: Näiden herkkujen grillaamista kannattaisi ehdottomasti kokeillaPide - turkkilainen pizzapiiras
LeivontaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Leivonta
  • Eilen17:36
    Ruoka

    Helppo ja nopea omena-kaurapaistos: Anu paljastaa parhaat kikat

  • to17:14
    Ruoka

    Lyömätön omenapiirakka! Sadun ohje on jopa "liian suosittu"

  • ke17:02
    Ruoka

    Mistä tietää, että omena on kypsä?

  • 6.9.17:31
    Suklaa

    Nyt on helppo brownie! Ellimaijan ohjeella "ihanan tahmea" lopputulos

  • 2.9.17:28
    Ruoka

    Kotitaloustuntien klassikko! Teeleivistä entistäkin parempia simppelillä kikalla