Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Wolt ja Foodora: Tämä ruoka on nyt hitti

11:31Mitä ruokaa tilataan kotiin ravintoloiden kriisin keskellä?Mitä ruokaa suomalaiset nyt tilaavat kotiin? Katso videolta Woltin ja Foodoran kommentit.
Julkaistu 24.01.2025 10:25

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Woltista ja Foodorasta tilataan nyt entistä enemmän muutakin kuin pizzaa ja hampurilaisia.

Ruokalähettipalveluiden suosio on viime vuosina kasvanut Suomessa. Huomenta Suomessa keskusteltiin perjantaina siitä, miten ravintoloiden haastava tilanne näkyy palveluissa ja mitä sille olisi tehtävissä.

Lue myös: Hans Välimäeltä yllättävä peliliike: "Nyt tuntui, että oli oikea aika"

Vietnamilainen ruoka ylivoimaisesti trendaavin

Woltin Pohjoismaiden johtaja Henrik Pankakoski ja Foodoran toimitusjohtaja Einar Toivonen kertoivat suomalaisten tilaavan mielellään tuttuja pikaruokia, kuten hampurilaisia ja pizzaa.

Palveluissa näkyy kuitenkin nyt myös muita selkeitä hittiruokia.

– Yksi näkyvä trendi on, että aasialainen ruoka on entistä suositumpaa. Esimerkiksi sushi on todella suosittua, Woltin Pankakoski paljasti.

Foodorallakin on huomattu aasialaisten ruokien, kuten sushin, nousu. Kaupaksi menevät myös esimerkiksi nepalilaiset ja intialaiset ruoat.

– Vietnamilainen ruoka on nostanut meillä vahvasti suosiotaan. 

Foodora analysoi viime marraskuussa viimeisen puolen vuoden tilauksiaan ja huomasi jo tuolloin vietnamilaisen keittiön olevan ylivoimaisesti trendaavin. 

–  Se sopii moneen makuun ja tilanteeseen, ja onkin helppo ymmärtää, miksi se trendaa, kertoo Foodoran Einar Toivonen kommentoi marraskuussa tiedotteessa.

Lue myös: Angelo tekee Naantalissa palkittua pizzaa – ihmettelee yhtä asiaa Suomessa: "Sitä löytyy melkein bensa-aseman hyllystä"

Jääkö ravintoloille liian vähän käteen?

Jotkut ravintolat ovat kritisoineet ruokalähettipalveluita siitä, että ne ottavat liian ison siivun itselleen ravintolan tuotoista. Woltin ja Foodoran mukaan komissio on 30 prosentin luokkaa.

Woltin Henrik Pankakosken mukaan osuus saattaa kuulostaa paljolta, mutta asia ei ole näin yksiselitteinen. Komissiolla kustannetaan esimerkiksi lähettien palkkiot.

Mitä mieltä Wolt ja Foodora ovat kritiikistä, ja miten palveluissa näkyy ravintoloiden haastava tilanne? Katso haastattelu jutun yllä olevalta videolta. 

Lue myös: Suosituin pizzatäyte paljastettiin – ananas on syrjäytetty
 

Lisää aiheesta:

Lounasbuffeteissa on yksi iso ongelma Suomessa – ravintola-ammattilainen kertoo karun faktanValmisruokavillitys, joka ei näytä laantumisen merkkejä – Rosso ryntää nyt ruokakauppoihin pizzoillaanNäin paljon Wolt- tai Foodora-ostosi maksaa ravintolalle – yksi pizza tilauksissa ylitse muidenFoodora ja Wolt paljastavat, mikä suomalaisten tilauksissa on hämmästyttänyt eniten: "Tuli yllättävä hitti"Turkulainen Heli halusi pelastaa paikalliset ravintolat ahdingolta ja nyt liikkuu ruoka kotiovelle: "Ei voi vain seisoa tumput suorina ja katsoa vierestä" Tätä ruokaa suomalaiset ahmivat – kasvua 203 prosenttia: "Myynti suurempaa kuin kalapuikkojen"
RuokalähettipalvelutRuokaHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruokalähettipalvelut
  • 17.10.07:55
    Ruoka

    Jesse odotti Foodoran tilausta lähes kaksi tuntia – taustalta paljastui erikoinen toimintatapa: "Kusevat ravintoloiden muroihin"

  • 21.8.12:32
    Wolt

    Wolt aloittaa muutosneuvottelut Suomessa – koskee noin 80 työntekijää

  • 3.6.06:03
    Wolt

    Laulava ruokalähetti lähettää terveiset Wolt-pomolle: "Mekin olemme ihmisiä"

  • 22.5.14:38
    Talous

    Analyysi: Ruokalähettibisnes sai iskun vasten kasvoja – maksavatko wolttaajat sen?

  • 22.5.11:57
    Wolt

    KHO antoi päätöksensä: Ruokalähetit ovat työntekijöitä, eivät yrittäjiä