Tietyt ruoat tekevät hyvää aivoille – syötkö näitä?

pinaatti

Ota selvää, mitkä ruoka-aineet tekevät hyvää aivojen terveydelle!

Parhaimmillaan terveellinen ruokavalio edistää myös aivojen terveyttä – ja voi saada ajatuksetkin kulkemaan sutkakammin. Lue lista ja varjele aivojasi syömällä jatkossa entistä terveellisemmin.

Saksanpähkinät

Espanjassa tehdyn tutkimuksen mukaan jo kourallinen saksanpähkinöitä voi auttaa parantamaan muistia. Hyviä rasvoja sisältävien pähkinöiden uskotaan parantavan neuronien toimintaa aivoissa.

Kahvi

Hyviä uutisia kahvin ystäville! Tutkimusten mukaan jo 20–30 milligrammaa kofeiinia voi auttaa käyttämään aivojen kapasiteettia hetkellisesti paremmin hyväksi. Monen yllätykseksi tämä määrä ei vastaa useampaa kahvikupillista päivässä, vaan jo vajaasta kupillisesta voi saada tavoiteltuja vaikutuksia.

Kala

Kalaa on pidetty kautta aikojen erityisen terveellisenä herkkuna esimerkiksi sen sisältämien omega3-rasvahappojen vuoksi. On saatu viitteitä jopa siitä, että niillä, joilla on tavallista vähemmän omega3-rasvahappoja veressään, on muita pienemmät aivot.

Pinaatti

Kippari-Kalle saa voimansa pinaatista, mutta pinaatin sisältämä magnesium voi auttaa myös tavallisia ihmisiä suoriutumaan haasteista paremmin. Magnesiumpitoinen pinaatti laajentaa verisuonia ja helpottaa veren virtaamista kehossa. Tämä vaikuttaa positiivisesti myös aivojen toimintaan.

Oliiviöljy

Historian saatossa oliiviöljy on liitetty useisiin erilaisiin terveysvaikutuksiin. Sen on todettu tekevän hyvää myös aivojen toiminnalle.

Pellavansiemenet

Pienikokoiset pellavansiemenet tekevät sisältämiensä kuitujen ja proteiinien vuoksi hyvää myös aivoille.

Simpukat

Simpukoiden terveyshyödyistä puhuttaessa mielipiteet usein jakautuvat. Simpukat sisältävät kuitenkin B12-vitamiinia, jolla on erilaisia positiivisia vaikutuksia terveydelle ja erityisesti aivojen toiminnalle.

Parsa

Yksi masennukseenkin yhdistetty fysiologinen puutostila on foolihapon puute. Parsassa mielialaa parhaimmillaan nostattavaa foolihappoa on muiden ravinteiden ohella paljon.

Marjat

Marjoilla on todettu olevan tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia. Tämän vuoksi epäillään, että marjojen avulla saattaa olla mahdollista vaikuttaa jopa Parkinsonin taudin puhkeamisen estämiseen.

Marjat

Marjoilla on todettu olevan tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia. Tämän vuoksi epäillään, että marjojen avulla saattaa olla mahdollista vaikuttaa jopa Parkinsonin taudin puhkeamisen estämiseen.

Lähde: Mitt Kök

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja