Tiesitkö, voita ei sittenkään tarvitsisi säilyttää jääkaapissa?
Moni meistä säilyttää jääkaapissa tuotteita, jotka eivät sinne oikeasti kuuluisi.
Toisinaan useamman päivän ruokaostosten tunkeminen jääkaappiin saattaa tuottaa haasteita. Vaikka moni mieltää jääkaapin pitävän ruoka-aineet tuoreina pidempään, tämä ei päde kaikkiin ruokiin, vaan osa elintarvikkeista saattaa jopa kärsiä jääkaappisäilytyksestä.
Videolla annetaan vinkkejä siihen, kuinka ruoan saa säilymään kauemmin. Artikkeli jatkuu videon alla.
Seuraavat tuotteet kannattaa kenties nostaa pois jääkaapin uumenista.
Basilika
Vaikka basilika tulee nostettua jääkaappiin automaattisesti muiden vihannesten tavoin, tätä kannattaa miettiä kahdesti. Yrtit, kuten persilja ja korianteri säilyvät hyvin jääkaapissa, mutta basilika muuttuu jääkaapissa helposti väriltään ruskeaksi ja rakenteeltaan limaiseksi.
Basilika säilyy parhaiten tuoreena, kun sen säilyttää huoneenlämmössä ja mahdollisesti säilyttää katkaistuja varsia vesilasissa.
Voi
Vaikka voi on valmistettu maidosta, se kestää huoneenlämmössä säilyttämistä yllättävänkin pitkään, jopa kaksi viikkoa. Vaikka voi on valmistettu maidosta, se on suurimmaksi osaksi rasvaa, ja näin ollen vähemmän altis bakteereille kuin maitotuotteet yleensä.
Huoneenlämpöistä voita on helpompi käyttää ruoanlaittoon, leivontaan ja leivän päälle kuin jääkaapissa kovettunutta versiota.
Perunat
Perunat kannattaa säilyttää huoneenlämmössä paitsi perunoiden säilyvyyden, myös terveytesi vuoksi.
LUE LISÄÄ AIHEESTA: Älä missään nimessä laita jääkaappiin! Viranomainen varoittaa perunoiden säilytykseen liittyvästä terveysriskistä
Avokado
Vaikka moni kuvittelee, että avokado säilyy parhaiten jääkaapissa, asia on täysin päinvastoin. Jääkaapissa avokadon kypsyminen lakkaa, eli avokado ei pääse pehmenemään syöntikuntoon.
Tomaatit
Tomaatteja säilytetään yleensä jääkaapissa siksi, että ne säilyisivät pidempään, mutta tämä tapa pilaa helposti tomaatin maun. Jos haluat nauttia salaatissasi tai leivän päällä mahdollisimman maukkaita tomaatteja, säilytä ne huoneenlämmössä.
Suklaa
Jos säilytät suklaata jääkaapissa, sinun tulisi ottaa se sieltä pois välittömästi. Suklaata ei tulisi laittaa jääkaappiin edes kuumana kesäpäivänä, jos haluat saada suklaastasi kaiken mahdollisen maun irti. Optimaalinen säilytyslämpötila suklaalle on 15 astetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan