Tiesitkö, voita ei sittenkään tarvitsisi säilyttää jääkaapissa?

voi margariini
Voita on helpompi käyttää huoneenlämpöisenä kuin jääkaappikylmänä. Shutterstock

Moni meistä säilyttää jääkaapissa tuotteita, jotka eivät sinne oikeasti kuuluisi.

Toisinaan useamman päivän ruokaostosten tunkeminen jääkaappiin saattaa tuottaa haasteita. Vaikka moni mieltää jääkaapin pitävän ruoka-aineet tuoreina pidempään, tämä ei päde kaikkiin ruokiin, vaan osa elintarvikkeista saattaa jopa kärsiä jääkaappisäilytyksestä.

Videolla annetaan vinkkejä siihen, kuinka ruoan saa säilymään kauemmin. Artikkeli jatkuu videon alla. 


Seuraavat tuotteet kannattaa kenties nostaa pois jääkaapin uumenista.

Basilika

Vaikka basilika tulee nostettua jääkaappiin automaattisesti muiden vihannesten tavoin, tätä kannattaa miettiä kahdesti. Yrtit, kuten persilja ja korianteri säilyvät hyvin jääkaapissa, mutta basilika muuttuu jääkaapissa helposti väriltään ruskeaksi ja rakenteeltaan limaiseksi.

Basilika säilyy parhaiten tuoreena, kun sen säilyttää huoneenlämmössä ja mahdollisesti säilyttää katkaistuja varsia vesilasissa.

Voi

Vaikka voi on valmistettu maidosta, se kestää huoneenlämmössä säilyttämistä yllättävänkin pitkään, jopa kaksi viikkoa. Vaikka voi on valmistettu maidosta, se on suurimmaksi osaksi rasvaa, ja näin ollen vähemmän altis bakteereille kuin maitotuotteet yleensä.

Huoneenlämpöistä voita on helpompi käyttää ruoanlaittoon, leivontaan ja leivän päälle kuin jääkaapissa kovettunutta versiota.

Perunat

Perunat kannattaa säilyttää huoneenlämmössä paitsi perunoiden säilyvyyden, myös terveytesi vuoksi.

Avokado

Vaikka moni kuvittelee, että avokado säilyy parhaiten jääkaapissa, asia on täysin päinvastoin. Jääkaapissa avokadon kypsyminen lakkaa, eli avokado ei pääse pehmenemään syöntikuntoon.

Tomaatit

Tomaatteja säilytetään yleensä jääkaapissa siksi, että ne säilyisivät pidempään, mutta tämä tapa pilaa helposti tomaatin maun. Jos haluat nauttia salaatissasi tai leivän päällä mahdollisimman maukkaita tomaatteja, säilytä ne huoneenlämmössä.

Suklaa

Jos säilytät suklaata jääkaapissa, sinun tulisi ottaa se sieltä pois välittömästi. Suklaata ei tulisi laittaa jääkaappiin edes kuumana kesäpäivänä, jos haluat saada suklaastasi kaiken mahdollisen maun irti. Optimaalinen säilytyslämpötila suklaalle on 15 astetta.

Lähteet: TheSun, Popsugar

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja