Parsan ystävien kausi on käynnissä ja moni kokeilee nyt innolla uusia parsareseptejä. Mutta tiesitkö tätä mielenkiintoista faktaa parsasta?
Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran huhtikuussa 2015.
Parsakeittoa, keitettyä parsaa ja parsarisottoa... Tankoparsan ystävillä on näin keväällä onnen päivät. Kukaan ei kuitenkaan juurikaan puhu siitä, miltä parsa voi saada virtsan haisemaan. Sille, miksi virtsa saattaa haista parsaruoan jälkeen pahalta, on kaiken lisäksi mielenkiintoinen syy!
Kumpaan joukkoon kuulut?
Parsaa syötyäsi virtsaasi erittyy rikkipitoista yhdistettä. Yhdiste ei haise sellaisenaan, vaan se alkaa haista hajottuaan ruoansulatuksessa, kertoo The Kitchn. Paha haju ilmestyy virtsaan nopeasti, jo 15–30 minuuttia parsan syömisestä. Sillä, kuinka parsan kypsennät, ei ole merkitystä.
TESTAA NÄMÄ RESEPTIT:
