Tiesitkö? Tämän takia ei koskaan kannata tilata ravintolassa kypsää pihviä
Pihviä ei koskaan kannata tilata kypsänä, muistutetaan Daily Meal -ruokasivustolla.
Monelle on itsestäänselvää, kuinka kypsänä pihvinsä haluaa ravintolassa syödä. Jos tapanasi on valita kypsä pihvi, kannattaa jatkossa harkita kahteen kertaan.
1. Menetät makuelämyksen
Pihvi, joka on kypsyysasteeltaan medium miinus tai medium, maistuu yksinkertaisesti paremmalta. Se on murea, mehukas ja maistuu oikeasti lihalta. Oikein kypsennettyä pihviä voit leikata parhaimmillaan vaikka voiveitsellä.
2. Lihasneste ja veri on kaksi eri asiaa
Moni haluaa syödä pihvinsä kypsänä, jotta lautaselle ei päätyisi "verta". Lihan sisältä paistovaiheessa tihkuva punainen neste ei kuitenkaan ole verta, vaan lihasnestettä eli veden ja myoglobiiniksi kutsutun proteiinin sekoitusta.
3. Saatat saada huonolaatuista lihaa
Jos olet ravintolassa ja tilaat pihvin kypsänä, saatat saada kyllästyneen huokaisun kokilta, mutta pahimmillaan paljon muutakin. Koska lihan laatua ei maista yhtä hyvin kypsästä lihasta, saattaa kypsän pihvin tilaajan lautaselle päätyä tavallista heikkolaatuisempi pihvi.
Lähde: Daily Meal
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan