Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiesitkö? Tämän takia ei koskaan kannata tilata ravintolassa kypsää pihviä

Liha on parhaimmillaan mediumina tai medium miinuksena.
Liha on parhaimmillaan mediumina tai medium miinuksena. Shutterstock
Julkaistu 28.06.2017 07:45

MTV LIFESTYLE

Pihviä ei koskaan kannata tilata kypsänä, muistutetaan Daily Meal -ruokasivustolla.

Monelle on itsestäänselvää, kuinka kypsänä pihvinsä haluaa ravintolassa syödä. Jos tapanasi on valita kypsä pihvi, kannattaa jatkossa harkita kahteen kertaan.

1. Menetät makuelämyksen

Pihvi, joka on kypsyysasteeltaan medium miinus tai medium, maistuu yksinkertaisesti paremmalta. Se on murea, mehukas ja maistuu oikeasti lihalta. Oikein kypsennettyä pihviä voit leikata parhaimmillaan vaikka voiveitsellä.

2. Lihasneste ja veri on kaksi eri asiaa 

Moni haluaa syödä pihvinsä kypsänä, jotta lautaselle ei päätyisi "verta". Lihan sisältä paistovaiheessa tihkuva punainen neste ei kuitenkaan ole verta, vaan lihasnestettä eli veden ja myoglobiiniksi kutsutun proteiinin sekoitusta.

3. Saatat saada huonolaatuista lihaa

Jos olet ravintolassa ja tilaat pihvin kypsänä, saatat saada kyllästyneen huokaisun kokilta, mutta pahimmillaan paljon muutakin. Koska lihan laatua ei maista yhtä hyvin kypsästä lihasta, saattaa kypsän pihvin tilaajan lautaselle päätyä tavallista heikkolaatuisempi pihvi.

Lähde: Daily Meal

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Huippukokki väittää: Näitä ruokia ei koskaan kannata tilata ravintolassaKokki paljastaa yllättävän pihvinsyöntisäännön: "Suurin virhe, jonka ihmiset tekevät"Hans Välimäki paljastaa: Näin grillaat täydellisen pihvinÄlä koskaan tilaa ravintolassa kypsää pihviä – tiesitkö, miksi medium on parempi valinta?Grillauksen Suomen mestari: Näin syntyy maailman paras burgeriVältä yleiset "pannumokat" – 3 tärkeää sääntöä pihvinpaistoon
LihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos

  • 5.9.17:31
    Mitä ihmettä?

    Vegaanin palopelastajan ensimmäinen työpäivä: 20 000 kiloa palavaa pihviä