Tiesitkö? Tämän takia ei koskaan kannata tilata ravintolassa kypsää pihviä

shutterstock_145058521
Liha on parhaimmillaan mediumina tai medium miinuksena. Shutterstock

Pihviä ei koskaan kannata tilata kypsänä, muistutetaan Daily Meal -ruokasivustolla.

Monelle on itsestäänselvää, kuinka kypsänä pihvinsä haluaa ravintolassa syödä. Jos tapanasi on valita kypsä pihvi, kannattaa jatkossa harkita kahteen kertaan.

1. Menetät makuelämyksen

Pihvi, joka on kypsyysasteeltaan medium miinus tai medium, maistuu yksinkertaisesti paremmalta. Se on murea, mehukas ja maistuu oikeasti lihalta. Oikein kypsennettyä pihviä voit leikata parhaimmillaan vaikka voiveitsellä.

2. Lihasneste ja veri on kaksi eri asiaa 

Moni haluaa syödä pihvinsä kypsänä, jotta lautaselle ei päätyisi "verta". Lihan sisältä paistovaiheessa tihkuva punainen neste ei kuitenkaan ole verta, vaan lihasnestettä eli veden ja myoglobiiniksi kutsutun proteiinin sekoitusta.

3. Saatat saada huonolaatuista lihaa

Jos olet ravintolassa ja tilaat pihvin kypsänä, saatat saada kyllästyneen huokaisun kokilta, mutta pahimmillaan paljon muutakin. Koska lihan laatua ei maista yhtä hyvin kypsästä lihasta, saattaa kypsän pihvin tilaajan lautaselle päätyä tavallista heikkolaatuisempi pihvi.

Lähde: Daily Meal

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.