Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hans Välimäki paljastaa: Näin grillaat täydellisen pihvin

Täydellisen pihvin paistaminen ja grillaaminen on sekuntipeliä.
Täydellisen pihvin paistaminen ja grillaaminen on sekuntipeliä.Shutterstock
Julkaistu 30.07.2016 08:01
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Hans Välimäki paljasti vinkkinsä siihen, kuinka pihvin grillaamisessa voi onnistua täydellisesti.

Huippukokki Hans Välimäki kertoi Makuja.fi:lle nyrkkisäännöistä, joita hän noudattaa grillatessaan pihviä. Kun raaka-aine on huolella valittu ja liha on maustettu, on syytä kiinnittää nimittäin erityishuomiota kahteen asiaan.

Älä grillaa kylmää lihaa

Ravintola-alan ammattilaiset eivät turhaan muistuttele aina siitä, että liha on syytä ottaa lämpenemään ennen sen kypsentämistä. Grillipihvin kohdalla tämä on erityisen tärkeää, sillä pihvi kypsyy niin nopeasti.

– Se on tärkeä sääntö, että liha pitää ottaa ajoissa pois kylmästä lämpenemään, Välimäki painottaa.

– Syy on se, että jos pihvi on sisältä viileä ja sen haluaa syödä mediumina, niin pihvi ei ehdi kuumenemaan kuumassa grillissä millään sisältä. Tämä tarkoittaa sitä, että pihvi on joko sisältä kylmä tai pinnasta hiiltynyt ja musta, Välimäki toteaa.

Älä odota lihasnesteitä

Moni kääntää pihvin vasta siinä vaiheessa, kun lihasnesteet nousevat sen pintaan. Välimäen mukaan medium-kypsyyttä tavoitteleva pihvingrillaaja on tässä vaiheessa kuitenkin jo myöhässä.

– Pihvi pitäisi kääntää jo ennen kuin lihasnesteet nousevat pintaan. Jos odottaa niin kauan, että pinkki lihasneste karkaa pihvistä, niin lopputulos on varmasti kypsä – mutta se on myös kuiva. Jos tykkää ihan kypsästä pihvistä, niin sitten kannattaa odotella siihen asti, että lihasneste nousee pintaan, Välimäki toteaa.

Lisää aiheesta:

Oletko maistanut? Kokki Joni nimeää ylivoimaisen grillilihan: "Ehdottomasti ykkönen!"Elämäsi parasta lihaa! Kokki Joni nimeää ylivoimaisen grillilihan: "Ehdottomasti ykkönen!"Haluatko elämäsi parasta lihaa? Lihakokki Joni paljastaa ylivoimaisen grillilihan: "Ehdottomasti ykkönen!"HS: Asiantuntijalta yllättävää tietoa – suomalaisten päähän iskostettu grillaustapa onkin täysin väärä!Grillauksen Suomen mestari: Näin syntyy maailman paras burgeriVältä yleiset "pannumokat" – 3 tärkeää sääntöä pihvinpaistoon
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • Eilen13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • Eilen08:22
    Kahvi

    Kahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"

  • 2.11.17:44
    Ruoka

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä