Hans Välimäki paljastaa: Näin grillaat täydellisen pihvin

pihvi
Täydellisen pihvin paistaminen ja grillaaminen on sekuntipeliä. Shutterstock

Hans Välimäki paljasti vinkkinsä siihen, kuinka pihvin grillaamisessa voi onnistua täydellisesti.

Huippukokki Hans Välimäki kertoi Makuja.fi:lle nyrkkisäännöistä, joita hän noudattaa grillatessaan pihviä. Kun raaka-aine on huolella valittu ja liha on maustettu, on syytä kiinnittää nimittäin erityishuomiota kahteen asiaan.

Älä grillaa kylmää lihaa

Ravintola-alan ammattilaiset eivät turhaan muistuttele aina siitä, että liha on syytä ottaa lämpenemään ennen sen kypsentämistä. Grillipihvin kohdalla tämä on erityisen tärkeää, sillä pihvi kypsyy niin nopeasti.

– Se on tärkeä sääntö, että liha pitää ottaa ajoissa pois kylmästä lämpenemään, Välimäki painottaa.

– Syy on se, että jos pihvi on sisältä viileä ja sen haluaa syödä mediumina, niin pihvi ei ehdi kuumenemaan kuumassa grillissä millään sisältä. Tämä tarkoittaa sitä, että pihvi on joko sisältä kylmä tai pinnasta hiiltynyt ja musta, Välimäki toteaa.

Älä odota lihasnesteitä

Moni kääntää pihvin vasta siinä vaiheessa, kun lihasnesteet nousevat sen pintaan. Välimäen mukaan medium-kypsyyttä tavoitteleva pihvingrillaaja on tässä vaiheessa kuitenkin jo myöhässä.

– Pihvi pitäisi kääntää jo ennen kuin lihasnesteet nousevat pintaan. Jos odottaa niin kauan, että pinkki lihasneste karkaa pihvistä, niin lopputulos on varmasti kypsä – mutta se on myös kuiva. Jos tykkää ihan kypsästä pihvistä, niin sitten kannattaa odotella siihen asti, että lihasneste nousee pintaan, Välimäki toteaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja