Mainos

Grillauksen Suomen mestari: Näin syntyy maailman paras burgeri

Hyvän hampurilaispihvin grillaaminen ei ole vaikeaa, kunhan muistaa muutaman muistisäännön.

Itse tehdyt hampurilaiset ovat täydellinen herkku viikonloppupöytään. 

– Lihatiskillä kannattaa kertoa, että aikoo tehdä hampurilaispihvejä, koska tiskiltä voi löytyä rasvaista jauhelihaa, joka on tehty karkeammaksi. Rasvapitoisuus saa olla 17–22 prosenttia. Tarjouksessa oleva sika-nauta hyllystä ei ole välttämättä paras liha burgerin tekemiseen, vinkkaa grillauksen Suomen mestari Tomi Nipula.

Karkeampi jauheliha pysyy mehevämpänä grillatessa.

Kudosnesteet kertovat kypsyyden

Aloita burgereiden tekeminen odottamalla rauhassa grillin kuumenemista. Hiilten pitää palaa kunnolla, sillä puolikytevällä lämmöllä grillaaminen menee metsään.  

– Pihviä kannattaa grillata muutaman minuutin ajan, kunnes punaista kudosnestettä alkaa tulla ylös. Sen jälkeen pihvi käännetään ympäri ja tehdään sama juttu, kertoo grillaukseen erikoistunut Marko "Poppamies"  Suksi omasta taktiikastaan.

Nipula on samoilla linjoilla. Hän vinkkaa heittämään juustosiivun grillauksen loppuvaiheessa pihvin päälle, jolloin tuloksena on sopivasti sulanut juusto kruunaamassa pihvin. 

– Suomalaiset ovat vähän arkoja, jos esimerkiksi ravintola jättää pihvin punertavaksi, mutta ei se ole vaarallista, jos burgeripihvi vähän punertaa, Nipula toteaa omasta tyylistään tehdä täydellinen hampurilainen. 

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja