Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillauksen Suomen mestari: Näin syntyy maailman paras burgeri

Shutterstock
Julkaistu 02.07.2016 21:50

Tuuli Lindgren

tuuli.lindgren@mtv.fi

Hyvän hampurilaispihvin grillaaminen ei ole vaikeaa, kunhan muistaa muutaman muistisäännön.

Itse tehdyt hampurilaiset ovat täydellinen herkku viikonloppupöytään. 

– Lihatiskillä kannattaa kertoa, että aikoo tehdä hampurilaispihvejä, koska tiskiltä voi löytyä rasvaista jauhelihaa, joka on tehty karkeammaksi. Rasvapitoisuus saa olla 17–22 prosenttia. Tarjouksessa oleva sika-nauta hyllystä ei ole välttämättä paras liha burgerin tekemiseen, vinkkaa grillauksen Suomen mestari Tomi Nipula.

Karkeampi jauheliha pysyy mehevämpänä grillatessa.

Kudosnesteet kertovat kypsyyden

Aloita burgereiden tekeminen odottamalla rauhassa grillin kuumenemista. Hiilten pitää palaa kunnolla, sillä puolikytevällä lämmöllä grillaaminen menee metsään.  

– Pihviä kannattaa grillata muutaman minuutin ajan, kunnes punaista kudosnestettä alkaa tulla ylös. Sen jälkeen pihvi käännetään ympäri ja tehdään sama juttu, kertoo grillaukseen erikoistunut Marko "Poppamies"  Suksi omasta taktiikastaan.

Nipula on samoilla linjoilla. Hän vinkkaa heittämään juustosiivun grillauksen loppuvaiheessa pihvin päälle, jolloin tuloksena on sopivasti sulanut juusto kruunaamassa pihvin. 

– Suomalaiset ovat vähän arkoja, jos esimerkiksi ravintola jättää pihvin punertavaksi, mutta ei se ole vaarallista, jos burgeripihvi vähän punertaa, Nipula toteaa omasta tyylistään tehdä täydellinen hampurilainen. 

Lisää aiheesta:

Lihajohtaja Mikon kolme tärkeintä grillausohjetta – älä ainakaan tee lihalle näin: "Lopputulos on taatusti kuiva"Lihajohtaja Mikko nimeää kolme tärkeintä sääntöä grillaukseen: "Yleisin virhe tehdään nimenomaan hiiligrillin kanssa"Mistä tietää, että grillattu liha on valmista? Vältä nyt ihmeessä emämoka: "Virhe tehdään siinä"Burgerigurut Mika, Herkko ja Risto paljastavat sen kaikista oleellisimman seikan hyvässä hampurilaisessa – jos tämä menee pieleen, kaikki menee pieleen: "On tärkeintä ja sillä siisti"Gordon Ramsay paljastaa salaisuuden ravintoloiden keittiöistä: Tämä vinkki nostaa kotitekoisen hampurilaisen aivan uudelle tasolleHellapoliisi vinkkaa täydellisen burgeripihvin salaisuuden: Tee näin aina tuntia ennen kypsennystä!
HampurilainenGrillausMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen
  • 24.7.13:59
    Ravintolat

    Suomen parhaimmistoon kuuluva burgeriravintola konkurssiin

  • 7.7.06:35
    Väkivaltarikokset

    Puukkomies uhkasi ottaa panttivankeja Rovaniemellä, jos ei saa heti hampurilaista

  • 10.6.10:49
    Ruoka

    Jonin "punainen mökki" on Suomen paras hampurilaisravintola

  • 5.6.18:46
    Ruoka

    Menneiden vuosikymmenten grilliruoasta tuli koko kansan hitti: "Kehittynyt valtavasti"

  • 22.2.09:43
    Ruoka

    Olli on ollut Mäkkärissä töissä vuodesta 1985 – kertoo nyt, miten Big Mac tehdään