Tiesitkö? Mustapippurit kannattaisi aina ostaa kokonaisina

shutterstock_82229932
Ostatko sinä mustapippurit kokonaisina? Shutterstock

Mustapippuria on suomalaisissa ruokakaupoiss tarjolla sekä kokonaisina että rouhittuna ja jauhettuna. Tiesitkö, että mustapippurit kannattaisi laajasta valikoimasta huolimatta ostaa aina kokonaisina?

Meiran tuoteryhmäpäällikkö Johanna Martikainen kertoo Makuja.fi:lle, että mustapippurit kannattaisi aina ostaa kokonaisina. Syy tähän on se, että rouhimis- ja jauhamishetkellä pippurista vapautuu eniten makua ja aromeja. Tästä vaikutuksesta voi ottaa kaiken irti, kun kokonaiset mustapippurit jauhaa itse ruoanlaittohetkellä.

– Pippurin aromit tulevat aromaattisista öljyistä, jotka vapauttavat makua. Aromithan ovat pippurin sisällä, ja kun pippuri rouhitaan ruoanlaittohetkellä, niin siitä vapautuvat aromit paremmin, Martikainen kertoo.

Suomalaiset suosivat mustapippurirouhetta

Martikainen kertoo, että ruokakauppojen maustehyllyjen mustapippurivalikoiman joukosta useimpien suomalaisten käsiin tarttuu kokonaisten mustapippurien sijaan mustapippurirouhe.

– Rouhetta myydään meillä enemmän kuin kokonaisia mustapippureita, hän toteaa.

– Mustapippurista on tullut suomalaisille se yleismauste. Valkopippurin suosio on hiipunut aika paljon, eikä sitä näy resepteissäkään niinkään enää, Martikainen jatkaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja