Mainos

Tiesitkö? Mustapippurit kannattaisi aina ostaa kokonaisina

Mustapippuria on suomalaisissa ruokakaupoiss tarjolla sekä kokonaisina että rouhittuna ja jauhettuna. Tiesitkö, että mustapippurit kannattaisi laajasta valikoimasta huolimatta ostaa aina kokonaisina?

Meiran tuoteryhmäpäällikkö Johanna Martikainen kertoo Makuja.fi:lle, että mustapippurit kannattaisi aina ostaa kokonaisina. Syy tähän on se, että rouhimis- ja jauhamishetkellä pippurista vapautuu eniten makua ja aromeja. Tästä vaikutuksesta voi ottaa kaiken irti, kun kokonaiset mustapippurit jauhaa itse ruoanlaittohetkellä.

– Pippurin aromit tulevat aromaattisista öljyistä, jotka vapauttavat makua. Aromithan ovat pippurin sisällä, ja kun pippuri rouhitaan ruoanlaittohetkellä, niin siitä vapautuvat aromit paremmin, Martikainen kertoo.

Suomalaiset suosivat mustapippurirouhetta

Martikainen kertoo, että ruokakauppojen maustehyllyjen mustapippurivalikoiman joukosta useimpien suomalaisten käsiin tarttuu kokonaisten mustapippurien sijaan mustapippurirouhe.

– Rouhetta myydään meillä enemmän kuin kokonaisia mustapippureita, hän toteaa.

– Mustapippurista on tullut suomalaisille se yleismauste. Valkopippurin suosio on hiipunut aika paljon, eikä sitä näy resepteissäkään niinkään enää, Martikainen jatkaa.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja