Yli puolet suolaa – tiesitkö, mitä kaikkea muuta suosittu aromisuola sisältää?

Aromisuolassa on paljon muutakin kuin suolaa.

Aromisuola on monen suomalaiskodin perusmauste, josta kotiruoka saa makunsa. Tiesitkö, mitä kaikkea muuta kuin suolaa aromisuola sisältää?

Nimensä mukaisesti aromisuola sisältää pääosin suolaa. Suolan lisäksi aromisuolassa on kuitenkin myös useampia muita raaka-aineita, joista tuttu maku rakentuu.

Meiran Aromisuolan ainesosat: Jodioitu suola (55 %), glukoosi, sipuli, valkosipuli, aromit (maustepippuri-, valkopippuri-, kurkumauute), kurkuma ja rypsiöljy.

– Aromisuolassa on jo nimensäkin mukaisesti suolaa, ja lisänä mausteita ja aromeja, jotka vahvistavat ruoka-aineiden omaa makua, Meiran maustamistuotteiden tuoteryhmäpäällikkö Johanna Martikainen toteaa. 

Aromisuola on suomalaisten suosikki

Asiantuntija kertoo, että monissa suomalaiskodeissa aromisuola on koko maustamisen perusta. Vuosien saatossa tuote on saavuttanut hyvin vakiintuneen aseman osana suomalaisten ruoanlaittoa.

– Suomalaiset käyttävät  sitä paljon. Täällä on iso joukko joka käyttää aromisuolaa, sillä se on hyvin perinteinen ja vakiintunut tuote, Martikainen kertoo.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja