Yli puolet suolaa – tiesitkö, mitä kaikkea muuta suosittu aromisuola sisältää?

Aromisuolassa on paljon muutakin kuin suolaa.

Aromisuola on monen suomalaiskodin perusmauste, josta kotiruoka saa makunsa. Tiesitkö, mitä kaikkea muuta kuin suolaa aromisuola sisältää?

Nimensä mukaisesti aromisuola sisältää pääosin suolaa. Suolan lisäksi aromisuolassa on kuitenkin myös useampia muita raaka-aineita, joista tuttu maku rakentuu.

Meiran Aromisuolan ainesosat: Jodioitu suola (55 %), glukoosi, sipuli, valkosipuli, aromit (maustepippuri-, valkopippuri-, kurkumauute), kurkuma ja rypsiöljy.

– Aromisuolassa on jo nimensäkin mukaisesti suolaa, ja lisänä mausteita ja aromeja, jotka vahvistavat ruoka-aineiden omaa makua, Meiran maustamistuotteiden tuoteryhmäpäällikkö Johanna Martikainen toteaa. 

Aromisuola on suomalaisten suosikki

Asiantuntija kertoo, että monissa suomalaiskodeissa aromisuola on koko maustamisen perusta. Vuosien saatossa tuote on saavuttanut hyvin vakiintuneen aseman osana suomalaisten ruoanlaittoa.

– Suomalaiset käyttävät  sitä paljon. Täällä on iso joukko joka käyttää aromisuolaa, sillä se on hyvin perinteinen ja vakiintunut tuote, Martikainen kertoo.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja