Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uskomattoman helppo niksi tekee suosikkimausteesta entistä parempaa: "Pippurin maku korostuu"

Kokonaiset pippurit sopivat keittoihin ja pataruokiin.
Kokonaiset pippurit sopivat keittoihin ja pataruokiin.Shutterstock
Julkaistu 21.11.2015 08:03

Janiko Kemppi

janiko.kemppi@mtv.fi

Pippurin maku vaihtuu sen käyttötavan mukaan. Kannattaakin kiinnittää huomiota siihen, miten tätä klassikkomaustetta käyttää.

Pippuri on monikäyttöinen mauste, jota saa monessa eri muodossa. Kannattaakin kiinnittää huomiota siihen, millaisena sen ostaa.

Pippurin mausta saa helposti voimakkaamman

Mustapippurin maku syvenee Santa Maria Foodservicen asiakkuuspäällikkö Jyri Ylätalon mukaan, kun sitä pahtaa kevyesti. Paahtaminen kuivalla pannulla kannattaa tehdä kokonaisille pippureille, jonka jälkeen rouhia tai jauhaa käyttötarkoituksen mukaan ruoan joukkoon.

Ruokaa laittaessa pippurin voi paistaa myös nopeasti ennen esimerkiksi lihan tai kasvisten lisäämistä.

– Pippurin maku korostuu, kun sitä paistaa nopeasti pannulla öljyn tai voin kanssa, Ylätalo sanoo.

Pippuria käyttäessä tulee kuitenkin olla tarkka kypsennyslämpötilojen kanssa, jotta mauste ei pala, jolloin maku kärsii.

Kokonaiset pippuritkin antavat makua

Kokonaiset pippurit sopivat Ylätalon mukaan parhaiten keittojen maustamiseen.

Kokonaisena pippurit toimivat myös hyvin erilaisissa pataruoissa ja liemissä.

Pippuri on parasta vastarouhittuna

Mortteli tai pippurimylly on hyvä ottaa osaksi keittiön vakiovarustusta.

– Jauhettuna tai rouhittuna pippurin maku on parhaimmillaan, kun sitä käytetään vastajauhettuna, Ylätalo kertoo.

– Ruoanvalmistuksen puolivälissä ja viimeistelyssä valko- ja mustapippurit suoraan myllystä rouhittuna antavat hyvän lopputuloksen.

Hennon viherpippurin voi murskata kämmenpohjalla peukalolla painelemalla. 

Lisää aiheesta:

Moni kotikokki töpeksii suolan käytössä – vältä yleiset mokatMaustemoka, johon jokainen meistä on joskus sortunut – merkittävä vaikutus makuun ja ulkonäköön!Maustamisen ABC – viisi toimivaa vinkkiä ja perusohjetta grillilihalleAki Wahlman neuvoo, miten eilisen ruoasta saa täysin erilaisen aterian – löytyyhän jo sinun keittiöstäsi? Grillattavien lihojen maustamisen ABC: "Voi heittäytyä aika villiksi"Unohda perinteiset marinadit – nyt tulee rub-maustaminen
MausteetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Mausteet
  • 23.9.17:17
    Ruoka

    Tiesitkö tätä ketsuppikikkaa? Viimeisetkin tipat pullosta ulos

  • 27.6.07:46
    Ruoka

    Mitä on misotahna?

  • 7.6.09:43
    Ruoka

    Tätä soijakastiketta ei kannata syödä sushin kanssa

  • 6.6.17:31
    Ruoka

    Mitä eroa on kuminalla ja juustokuminalla?

  • 22.5.07:43
    Ruoka

    Käytätkö sinäkin suola- ja pippurimyllyä väärin?