Mainos

Tiedätkö, miten luku 21 liittyy Suomen suosituimpaan einekseen?

Lokakuun 10. päivä vietetään kansainvälistä maksalaatikkopäivää. Päivän kunniaksi kokosimme yhteen joukon faktoja Suomen suosituimmasta eineksestä.

VIDEO: Tämä joulukinkkuun liittyvä vinkki kannattaa painaa mieliin jo nyt!

Maksalaatikko on Suomen suosituin eines, jota syödään miljoonia paketteja vuodessa Yksi syy suureen suosioon liittyy varmasti kyseisen eineksen pitkään, yli 60-vuotiseen historiaan. 

Maksalaatikkoa on nimittäin valmistettu Saarioisten tehtaalla jo vuodesta 1957, ja resepti on pysynyt muuttumattomana kaikki nämä vuodet.

Saarioisen mukaan ensimmäiset maksalaatikot myytiin suoraan pakettiautosta, ja menekki oli vain joitain kymmeniä rasioita päivässä. Suosio on selvästi kasvanut vuosien saatossa, sillä Saarioisten maksalaatikko on selvitysten mukaan Suomen ostetuin valmisruoka-ateria, ja sitä myydään nykyisin noin 9 miljoonaa rasiaa vuodessa.

Maksalaatikko kuuluu myös monien muiden valmisruokavalmistajien, kuten HK:n ja Atrian valikomiiin. 

Vuosittain noin 189 miljoonaa rusinaa 

Mutta entä se luku 21? Kyseinen luku liittyy läheisesti mielipiteitä jakaviin rusinoihin. Saarioisten maksalaatikossa rusinoita on nimittäin laskettu olevan rusinoita keskimäärin 21 kappaletta per rasia.

Kannattaa muistaa, että kyse on keskiarvosta, eli rusinoiden määrä voi hieman vaihdella. Palautetta Saarioisille ei siis kannata lähettää, jos rusinoita laatikosta löytyy vain 20 kappaletta. 

Jos maksalaatikoita myydään vuosittain noin 9 miljoonaa rasiaa, tämä tarkoittaa vuodessa noin 189 miljoonaa rusinaa. 

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja