Miten luku 21 liittyy maksalaatikkoon? Näin suosikkieines oikeasti valmistetaan: "Se on aika mystistäkin välillä"

Miten luku 21 liittyy maksalaatikkoon? Faktat suomalaisten suosikkieineksestä 1:07 Miten luku 21 liittyy maksalaatikkoon? Faktat suomalaisten suosikkieineksestä
KATSO VIDEO: Miten luku 21 liittyy maksalaatikkoon ja miltä näyttää legendaarinen maksalaatikkolinjasto?

Lokakuun 10. päivä vietetään kansallista maksalaatikkopäivää jo kuudennen kerran. Koostimme yhteen mielenkiintoisia faktoja suomalaisten suosikkieineksestä. 

Maksalaatikko on suomalaisille tuttu ruoka, joka jakaa taatusti mielipiteet. Monille maksalaatikko on tullut tutuksi lapsuuden kouluruokana sekä eineshyllyn vakiovalintana.

Lokakuun 10. päivä tunnetaan parhaiten Aleksis Kiven sekä suomalaisen kirjallisuuden päivänä. Päivämäärän on kuitenkin napannut omaan käyttöönsä myös elintarvikevalmistaja Saarioinen, ja kansallista maksalaatikkopäivää juhlistetaan nyt jo kuudetta kertaa.

Maksalaatikon valmistusprosessi on välillä mystinen

MTV Uutiset vieraili syksyllä Saarioisten tehtaalla tutustumassa suosikkivalmisruoan tuotantoon. Vaikka maksalaatikko valmistuu yksinkertaisista aineista, ei sen valmistusprosessi suinkaan ole niin yksinkertainen.

– Käytämme paljon aikaa sen valmistukseen. Testaamme riisisatoja ja maistelemme rusinoiden makua. Se on aika mystistäkin välillä ja vaatii paljon työtä, tehtaalta kerrottiin MTV Uutisille.

Koska esimerkiksi riisisato on joka vuosi hieman erilainen ja raaka-aineiden maku voi vaihdella, on taitolaji saada klassikkoruoka maistumaan aina samalta suomalaisten suuhun. 

Miten luku 21 liittyy maksalaatikkoon ja miltä näyttää legendaarinen maksalaatikkolinjasto? Kurkkaa videolta!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.