Yksi ensimmäisistä myyntiin tulleista valmisruoista – tiesitkö tätä lapsuuden suosikkiherkusta?
Lähes kaikille suomalaisille tuttu vispipuuro on yksi ensimmäisistä ruokakauppojen hyllyille päätyneistä valmisruoista.
Videolla näytetään, kuinka lapsille maistuu ravintolaruoka.
Vispipuuro on ruoka, jonka moni muistaa lapsuudestaan. Vaikka vispipuuroa on valmistettu Suomessa perinteisesti kotikeittiöissä, se on samalla myös tuote, jota on löytynyt kauppojen hyllyiltä jo vuosikymmenten ajan.
– Vispipuuro on Saarioisten ensimmäinen vegaanituote ja sitä on valmistettu vuodesta 1957 alkaen. Tuolloin valmisruoka oli täysin uutta, ja näin ollen vispipuuronkin menekki alkuaikoina oli pientä, Saarioisten viestintäpäällikkö Anu Lehtinen kertoo.
Perinneherkku on löydetty uudelleen
Yli 60 vuotta myynnissä ollut valmisruoka on vuosien saatossa vakiinnuttanut asemansa alkuaikojen hiljaisemman menekin jälkeen Suomen suosituimpien valmisruokien joukkoon.
LUE MYÖS: Koska olet viimeksi syönyt? Lapsuudesta tuttu herkku valmistuu nopeasti pienellä oikaisulla
– Vispipuuro on ollut jo vuosia suosittu tuote ja sen myynti on ollut tasaista. Vispipuuron mieto maku sopii kaikenikäisille, etenkin lapsiperheet ja iäkkäämmät korostuvat ostajissa.
– Maidotonta ja vegaanista ruokavaliota suosivat ovat löytäneet tämän perinneherkun uudelleen. Vispipuuro sopii moneen tilanteeseen esimerkiksi aamupalaksi tai välipalaksi, ja sen voi syödä sellaisenaan, Lehtinen toteaa.
Vispipuuro koetaan usein myös monesti työlääksi herkuksi, jonka moni haluaa ostaa itse tekemisen sijaan valmiina.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti