3:29

Yksi ensimmäisistä myyntiin tulleista valmisruoista – tiesitkö tätä lapsuuden suosikkiherkusta?

Lähes kaikille suomalaisille tuttu vispipuuro on yksi ensimmäisistä ruokakauppojen hyllyille päätyneistä valmisruoista.

Videolla näytetään, kuinka lapsille maistuu ravintolaruoka. 

Vispipuuro on ruoka, jonka moni muistaa lapsuudestaan. Vaikka vispipuuroa on valmistettu Suomessa perinteisesti kotikeittiöissä, se on samalla myös tuote, jota on löytynyt kauppojen hyllyiltä jo vuosikymmenten ajan. 

– Vispipuuro on Saarioisten ensimmäinen vegaanituote ja sitä on valmistettu vuodesta 1957 alkaen. Tuolloin valmisruoka oli täysin uutta, ja näin ollen vispipuuronkin menekki alkuaikoina oli pientä, Saarioisten viestintäpäällikkö Anu Lehtinen kertoo.

Perinneherkku on löydetty uudelleen

Yli 60 vuotta myynnissä ollut valmisruoka on vuosien saatossa vakiinnuttanut asemansa alkuaikojen hiljaisemman menekin jälkeen Suomen suosituimpien valmisruokien joukkoon. 

– Vispipuuro on ollut jo vuosia suosittu tuote ja sen myynti on ollut tasaista. Vispipuuron mieto maku sopii kaikenikäisille, etenkin lapsiperheet ja iäkkäämmät korostuvat ostajissa.

– Maidotonta ja vegaanista ruokavaliota suosivat ovat löytäneet tämän perinneherkun uudelleen. Vispipuuro sopii moneen tilanteeseen esimerkiksi aamupalaksi tai välipalaksi, ja sen voi syödä sellaisenaan, Lehtinen toteaa.

Vispipuuro koetaan usein myös monesti työlääksi herkuksi, jonka moni haluaa ostaa itse tekemisen sijaan valmiina. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja