Knoppitieto, jolla voit päteä kaveripiirissä: Miten numero 21 liittyy einesmaksalaatikkoon?

Maksalaatikko
MTV

Elintarvikevalmistaja Saarioinen paljasti hauskan knoppitiedon suositusta maksalaatikostaan.

Maksalaatikko on Suomen suosituin einesruoka, jota on valmistettu Saarioisten tehtaalla jo vuodesta 1957. 

Tämä tänä vuonna 60 vuotta täyttävä klassikko jakaa varmasti mielipiteet: maksalaatikkoa joko vihataan tai rakastetaan. Ikuisuusväittelyn aiheena on myös se, kuuluuko maksalaatikossa olla rusinoita vai ei.

Rusinanystäville tiedoksi, että Saarioisten maksalaatikossa rusinoita on laskettu olevan keskimäärin 21 kappaletta per rasia.

– Se on keskimääräinen luku ja aika tarkkaan laitteemme niitä varmasti annostelee, koska aiheesta ei ole tullut palautettakaan, Saarioisten innovaatiojohtaja Mirja Lonka nauraa.

Maksalaatikon einestuotanto käynnistyi Saarioisten tehtaalla vuonna 1957. Einesten valmistaminen sopi hyvin tilan tuotanto-ohjelmaan, sillä omilta viljelmiltä saatiin suuri osa tarvittavista raaka-aineista. Tavoitteena oli saada einekset löytämään luontevasti tiensä perheiden ruokapöytiin – einekset tulivatkin sopivasti perheenemäntien avuksi aikana, jolloin naiset siirtyivät työelämään ja ruoka piti saada tarjolle nopeasti ja helposti työpäivän jälkeen.

Koska kyse on keskiarvosta, rusinoiden määrä voi hieman vaihdella. Jos maksalaatikosta siis löytää 20 rusinaa, palautetta ei ole aiheellista lähettää Saarioisille. 

Saarioisten einesmaksalaatikkoa myydään vuosittain noin 9 miljoonaa rasiaa. Tämä tarkoittaa noin 189 miljoonaa rusinaa vuositasolla.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja